NA SNAZI NARANDŽASTI METEO ALARM! RHMZ upozorava na olujnu košavu, evo u kom delu Srbije će biti OPASNO VREME a gde će biti snega

Autor:

Vesti

09.01.2023

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas duvati jaka i olujna košava sa najjačim udarima na jugu Banata - preko 24 metra u sekundi, a u Beogradu oko 15 metara u sekundi.

NA SNAZI NARANDŽASTI METEO ALARM! RHMZ upozorava na olujnu košavu, evo u kom delu Srbije će biti OPASNO VREME a gde će biti snega

Foto: Tanjug/AP

Na području Banata na snazi je narandžasti meteo alarm, koji označava opasno vreme.

Tokom večeri sa nedelje na ponedeljak nekoliko dana pre srpske Nove godine u nižim predelima jugozapadne i jugoistočne Srbije doći će do stvaranja snežnog pokrivača visine do 10 centimetara u nižim delovima i od 10 do 30 centimetara na planinama.

Foto: RHMZ

Upozorenje RHMZ

 

U utorak će vetar biti u skretanju na umeren i jak severozapadni.

RHMZ je upozorio i da će sutra usled pada temperature kiša preći u sneg prvo na planinama, a uveče i u toku noći ka sredi i u nižim krajevima jugozapadne i jugoistočne Srbije, uz stvaranje snežnog pokrivača visine do 10 cm, a na planinama od 10 do 30 cm.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading