STIŽE VREMENSKI PREOKRET: Posle proleća u januaru stiže sneg! Evo kada će se zabeleti Srbija

Autor:

Vesti

08.01.2023

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom sledeće nedelje u Srbiju stiže sneg i to ne samo na planinama!

STIŽE VREMENSKI PREOKRET: Posle proleća u januaru stiže sneg! Evo kada će se zabeleti Srbija

Foto: pixabay.com

RHMZ je izdao najnovije upozorenje na maglu kao i na naglu promenu vremena krajem nedelje. Tokom jutra u pojedinim delovima Beograda, većem delu Vojvodine, kao i po kotlinama će biti magla koja smanjuje vidljivost na 200 do 600 m, lokalno i ispod 100 m.

U ponedeljak (09.01.) naoblačenje s kišom. Više padavina biće u drugom delu dana. Duvaće jaka i olujna košava.

U utorak (10.01.) vetar u skretanju na umeren i jak, severozapadni, a usled pada temperature kiša će preći u sneg prvo na planinama, a krajem dana i u toku noći ka sredi (10/11.01.) i u nižim delovima jugozapadne i jugoistočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača visine do 10 cm u nižim predelima i od 10 do 30 cm na planinama, prenosi Mondo.

U ostalim krajevima postepeni prestanak padavina, a u Vojvodini i delimično razvedravanje.

U sredu (11.01.) umereno do potpuno oblačno, suvo i hladnije uz slabljenje vetra, a mešovite padavine (kiša i sneg) očekuju se samo još ujutro i pre podne na jugoistoku Srbije. 

U četvrtak (12.01.) ujutro i pre podne na severoistoku kratkotrajna kiša, a posle podne u svim krajevima delimično razvedravanje. U petak (13.01.) suvo, a novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom očekuje se narednog vikenda (14 - 15.01.).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading