FEKALIJE NAM PLIVAJU PO VODI, PLAŠIMO SE DA NAM SE DECA NE POTRUJU! Čitavo selo kod Gornjeg Milanovca bez vode, pronađena VEOMA OPASNA BAKTERIJA!

Autor:

Vesti

22.01.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca će u školu i vrtić ići po izmenjenom režimu.

FEKALIJE NAM PLIVAJU PO VODI, PLAŠIMO SE DA NAM SE DECA NE POTRUJU! Čitavo selo kod Gornjeg Milanovca bez vode, pronađena VEOMA OPASNA BAKTERIJA!

Foto: RINA

Na stotine meštana gornjomilanovačkog sela Pranjani na Suvoboru živi u strahu od zaraze jer su u lokalnom vodovodu pronađene ogromne količine fekalnih bakterija izuzetno opasnih po zdravlje ljudi.

Voda je strogo zabranjena za piće, ali nije dozvoljena ni za kuvanje ni za kupanje. Mališani sutra u vrtić i školu idu po strogo izmenjenom režimu, a preporučije im se da koriste samo flaširano vodu za piće.

Republika

Foto: RINA

Cisterna sa vodom u Pranjanima

- Ovo je katastrofa. Vidi se na oko da je voda prljava i zagađena, fekalije plivaju. Cisterna sa vodom za piće je stigla u selo, ali kod nas je stegla zima i jako je teško otići i dopremiti vodu do kuća. Deca nam idu u školu i vrtić, plašimo se da se ne otruju. Koliko je teško kad su u pitanju pranje sudova i veša da i ne govorim. Žedna nam je i stoka. Ovo je dogogodišnji problem našeg sela, ali sada je eskalirao - kaže za RINU meštanin sela Pranjani.

Vodovod u Pranjanima sagrađen je u drugoj polovini prošlog veka, ali se “na divlje” širio jer u selu ima dosta stanovnika. U njemu je škola puna učenika ali i dečji vrtić u kojem je preko pedesetoro dece.

- Voda nam predstavlja veliki problem, sve snage su usmerene da se to što pre reši. Ispiranje je veoma komplikovano jer je mnogo nepoznatih krakova u kojima po svemu sudeći kruže fekalne bakterije. Nadam se da će se raditi na trajnom rešavanju, jer je sistem Rzav na nekih sedam kilometara od Pranjana - izjavio je Radovin Veselinović predsednik MZ Pranjani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading