LAZAR (14) OBOLEO OD TEŠKOG OBLIKA TUMORA MOZGA: U Srbiji mu ne nema pomoći, mora po lek u inostranstvo

Autor:

Vesti

10.01.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazar je operisan u Beogradu, primao je radio i hemioterapiju, ali su opcije za lečenje kod nas iscrpljene

LAZAR (14) OBOLEO OD TEŠKOG OBLIKA TUMORA MOZGA: U Srbiji mu ne nema pomoći, mora po lek u inostranstvo

Foto: Privatna arhiva

Lazar Živanović

Do jula meseca 2022. godine, Lazar Živanović (14) živeo je sasvim uobičajenim životom jednog dečaka, trenirao je košarku i plivanje i uživao u druženju sa vršnjacima. Imao je snove i planove, a onda je bezbrižno detinjstvo prekinula strašna dijagnoza - tumor na mozgu.

Foto: Privatna arhiva

 

Lazar se za vreme letnjeg raspusta požalio roditeljima na slabost desne noge, gubitak ravnoteže, i teškože u kretanju. Pedijatar ih je poslao kod fizijatra, ređali su se ortoped, neurolog, a kada je na kraju urađen i skener otkrivena je zlokobna bolest. Od tada Lazaru vreme mnogo teče brže nego inače. Kako objašnjava njegova mama Sanja, u pitanju je specifičan oblik tumora. 

- Lazar je operisan na neurohirurškoj klinici u Beogradu 15. jula, primao je radio i hemioterapiju. mi smo zahvalni svim lekarima, zaista su uradili sve kako treba, ali su opcije za lečenje u našoj zemlji iscrpljene. On se i dalje otežano kreće, ima slabost desne ruke i noge, ne može da piše. Drži se ali su mu uskraćene mnoge aktivnosti svojstvene tinejdžerima. Naša nada je da odemo na tri klinike koje bi mogle da pomognu, u Turskoj, Nemačkoj i Rusiji, u pitanju su kombinovane metode, još jedna hirurška intervencija i primena personalizovanih terapija inovativnim lekovima i vakcinama - priča Sanja. 

Foto: Privatna arhiva

Lazaru hitno potrebna pomoć

Porodica je do sada sama snosila sve troškove lečenja u Srbiji i inostranstvu, ali su isrcrpeli mogućnosti i sada im je u ovoj nemilosrnoj borbi potrebna pomoć do Lazinog konačnog izlečenja. Sredstva su mu potrebna za operaciju, terapije, lekove, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja. Oni moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Lazaru da iz ove bitke izađe kao pobednik.

Lazaru možete pomoći donacijom preko fondacije Budi human i to uplatama na sledeći način: 

Dinarski račun:
160-6000001511374-95

Devizni račun
160-6000001511967-62

IBAN: RS35160600000151196762

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

1418 na 3030

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading