Nastavna sredstva na poklon školama u zonskom sistemu: NOVI CIKLUS AKCIJE "ĐACI VAS MOLE, USPORITE PORED ŠKOLE" (FOTO)

Autor:

Vesti

15.12.2022

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U holu OŠ "Đuro Strugar" na Novom Beogradu, završavajući ovogodišnji ciklus akcije "Đačko parking mesto", 33 beogradske osnovne škole primile su od "Parking servisa" donaciju nastavnih sredstava, kojima se unapređuje proces nastave.

Nastavna sredstva na poklon školama u zonskom sistemu: NOVI CIKLUS AKCIJE "ĐACI VAS MOLE, USPORITE PORED ŠKOLE" (FOTO)

Foto: St/N. Pančić

Interaktivno predavanje o saobraćaju

JKP "Parking servis" je uručilo nastavna sredstva osnovnim školama sa područja zonskog sistema parkiranja, koja su nabavljena novcem od plaćanja parkiranja na posebno obeleženim đačkim parking mestima. Ovime je svečano završen šesti ciklus akcije "Đačko parking mesto", a ujedno započet i novi ciklus predavanja o saobraćaju u okviru akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole".

U holu OŠ "Đuro Strugar" na Novom Beogradu, završavajući ovogodišnji ciklus akcije "Đačko parking mesto", 33 beogradske osnovne škole primile su od "Parking servisa" donaciju nastavnih sredstava, kojima se unapređuje proces nastave. Ove godine učenici i njihove škole dobili su 19 interaktivnih tabli, 35 projektora, dva računara sa monitorima, šest multifunkcionalnih štampača i jedan razglas. 

Svake godine direktori škola se izjašnjavaju koje nastavno sredstvo im je neophodno, "Parking servis" ga nabavlja od novca prikupljenog od plaćanja parkiranja na đačkim parking mestima i zatim donira školi.

V. d. direktora JKP „Parking servis“ Andrija Čupković istakao je da se svake godine sa proširenjem zonskog sistema, povećava i broj škola koje dobijaju donaciju. 

- "Parking servis", kao društveno-odgovorno preduzeće, kroz akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“, već 16 godina brine o bezbednosti najmlađih. Čitava jedna generacija mladih ljudi je stasala učeći od „Parking servisa“ kako da bezbedno dođe od kuće do škole i oni sada završavaju fakultete. Kroz akciju „Đačko parking mesto“ doniramo nastavna sredstva osnovnim školama i na taj način podižemo kvalitet nastave. Za prethodnih šest godina donirali smo više od 90 interaktivnih tabli, 130 projektora, po 25 računara, štampača i razglasa i drugu opremu koja je školama bila najpotrebnija - rekao je Čupković.

Akcija je započeta 2015. godine i tada je bilo obuhvaćeno 25 osnovnih škola sa područja primene zonskog sistema parkiranja. Ispred svake od njih je horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, obeleženo po jedno đačko parking mesto. Na saobraćajnim znakovima, koji skreću pažnju vozačima da se radi o specijalnim parking mestima, nalaze se tri najlepša crteža sa likovnog konkursa na kome je učestvovalo preko 600 đaka prvaka.

Na predavanjima u okviru akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole", đaci prvaci beogradskih osnovnih škola od 2007. godine uče osnovna pravila ponašanja u saobraćaju. 

Akcijom su obuhvaćene sve osnovne škole na teritoriji Beograda, a kroz edukaciju će ove godine proći 17.320 đaka prvaka, najviše od kako je akcija pokrenuta.

"Parking servis" koristi svaku priliku da, u saradnji sa Saobraćajnom policijom, apeluje na vozače da opreznije voze u zonama škola, a da ukoliko se zaustave, parkiraju upravo na ovim posebno obeleženim đačkim parking mestima, jer plaćanjem parkiranja daju donaciju školi u blizini koje se ono nalazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading