EVO ŠTA JE MOGUĆI UZROK "DETONACIJE" U BEOGRADU: Misteriozni zvuk zahteva dodatni oprez

Autor:

Vesti

22.11.2022

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudi su danas masovno javljali da su čuli detonacije na Novom Beogradu, a najverovatniji uzrok detonacije krije se u jednom jednostavnom objašnjenju.

EVO ŠTA JE MOGUĆI UZROK "DETONACIJE" U BEOGRADU: Misteriozni zvuk zahteva dodatni oprez

Foto: pexels.com

Veliki broj građana danas su zabrinuli zvuci koji su previše ličili na neke prigušene detonacije. Po svemu sudeći, njihov uzrok nisu vojne vežbe, kako su mnogi mislili u početku, već buka koju je izazvao pad lima sa gradilišta.

- Nikakvih eksplozija i detonacija u Beogradu danas nije bilo, niti smo dobili bilo kakvu prijavu od građana da se nešto slično dogodilo - naveo je Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju, prenosi Blic.

Glavaš kaže da je odmah pošto su se ova vest pojavila, kontaktirao sa MUP i da mu je rečeno da nikavih ni kontrolisanih niti drugih detonacija nije bilo u glavnom gradu, ali da "jeste bilo buke sa gradilišta zbog olujnog vetra".

- Bilo je buke na gradilištima, u jednom trenutku je pao lim, to se čulo u centru grada - kaže Glavaš.

On je uputio apel da se u situaciji kada duva ovako jak vetar, kao što je to slučaj danas, a koji u nekim delovima ima i orkansku jačinu, da gradilišta treba da budu dobro obezbeđana, kao i krovovi i terase, sve ono gde bi nagli naleti vetra mogli da obore nešto od predmeta.

- Jak vetar duvaće do sutra ujutru, a poseban apel upućujem gradilištima, da ih dobro obezbede - rekao je Glavaš.

Takođe, dodao je, u ovoj situaciji treba voditi računa i o delovima fasada koji su oštećeni i koji bi takođe mogli da se odlome usled jakog vetra, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Hm da

22.11.2022 19:19

Čuj "lim"!

Joca

22.11.2022 20:04

Ne pricaj gluposti majke ti mile pao lim 6 puta I cuo se kao top.Ovo su bile detonacije nalik topu Ili tenku pet seat puta slusao sam.Vojnik Sam bio rat Sam prosao znam sta Kako puca.

slavisa

13.12.2023 12:36

Jeste bas ce lim da isazove takvu buku ,ma ne ser....