MUP IZDAO UPOZRENJE POVODOM CRNOG PETKA: Čuvajte se prevara

Autor:

Vesti

24.11.2022

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je upozorenje građanima koji planiraju kupovine preko interneta za Crni petak.

MUP IZDAO UPOZRENJE POVODOM CRNOG PETKA: Čuvajte se prevara

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

- Poslednji petak u novembru svim ljubiteljima kupovine preko interneta poznat je kao "Crni petak (Black friday)". S obzirom da su ponude vrlo povoljne, čuvate se mogućih prevara i budite oprezni prilikom kupovine "online" - piše na Fejsbuk stranici MUP.

 

 

Podsetimo, naš portal je već pisao o prevarama koje se dešavaju na Crni petak, konkretno je bila vezana za danski prodajni lanac Jisk.

Podignu cene 100 odsto, pa snize 50 odsto, obmanjujuća praksa danskog prodajnog lanca u Srbiji, koji sada prodaje dušek za 149.999 hiljada, koji je u septembru koštao jedva 80.000 hiljada.

Prosečan potrošač, koji je navikao da pazari u skladu sa svojim potrebama, bude potpuno hiponotisan oglašavanjem različitih trgovinskih lanaca i prodavnica koje poput propagande "guraju" ideju o neverovatnim popustima koji su rezervisani za taj jedan dan, tzv. "Crni petak".

Pregled kretanja cena tokom protekla tri meseca u Jisku, na primeru YISK dušeka 160x200 GOLD S110 DREAMZONE pokazuje da je tokom septembra meseca njegova cena bila oko 75.000, dok je sada na njihovom zvaničnom sajtu, uoči akcije "Crni petak", njegova cena skočila na neverovatnih 149.999 dinara!

To je toliko zgrozilo potrošače, da se čak i kao tema na Reditu pojavili diskusija, u kojoj je jedan od korisnika podelio kretanje cene ovog dušeka tokom protekla tri meseca u pomenutoj radnji, a reč je o podacima sajta Idealno.rs.

Ovaj sajt bavi se cenama istih proizvoda u različitim radnjama i trendom opadanja i rasta cena različitih artikala.

Tako je i ovaj put, grafikon koji je izradio portal Idealno.rs pokazao veliki raskorak u ceni dušeka u periodu od septembra i u "ril tajmu", gde se vidi da je ona skoro dva puta veća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading