PRIPADNICI MUP SRBIJE PROVELI DAN SA DECOM: Poslali snažnu poruku povodom Svetskog dana deteta - mi smo drugari, uvek mogu da nam se obrate (VIDEO)

Autor:

Vesti

20.11.2022

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvažnijih zadataka pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova jeste zaštita dece i preventivni rad sa njima.

PRIPADNICI MUP SRBIJE PROVELI DAN SA DECOM: Poslali snažnu poruku povodom Svetskog dana deteta - mi smo drugari, uvek mogu da nam se obrate (VIDEO)

Foto: Instagram.com/MUP Srbije

Pripadnici MUP sa decom

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je povodom Svetskog dana deteta objavilo video u kom je prikazano na koji način rade sa decom.

Kako se na snimcima vidi, pripadnici MUP učili su decu kako da pređu pešački prelaz, pomagali im da hodaju po konopcima, dozvoljavali im da vide kako je sesti na policijski motor.

Sa njima su crtali, učili ih da koriste radio vezu, a vatrogasci su im pripedili zabavu u peni.

- Jedan od najvažnijih zadataka pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova jeste zaštita dece i preventivni rad sa njima - navedeno je u opisu videa MUP-a Srbije.

Kako se dodaje, deca su mali ljudi sa kojima se družimo, slušamo ih, kroz igru ih učimo kako da budu bezbedni.

- Osmeh koji nam upute vredniji je od svake pohvale i svake reči - navedeno je.

- Danas, na Svetski dan deteta, svakom mališanu u Srbiji želimo da poručimo da smo tu za njih, da smo im drugari i da uvek mogu da nam se obrate - poručuje se na kraju opisa koji stoji uz video objavljen na Instagram profilu MUP.

 

 

Danas se u celom svetu, i u Srbiji, obeležava Svetski dan deteta. Ovo je dan kada je usvojena Konvencije o pravima deteta, najratifikovaniji dokument o ljudskim pravima u istoriji. To je dan kada se slavi napredak koji je postignut za decu, i kada se vođe država i vlada pozivaju da ispune obećanja koja su dali kada su ratifikovali Konvenciju i da se ponovo obavežu da će nastaviti da čine sve što je potrebno da ni jedno dete ne ostane isključeno.

Sva deca imaju sva prava iz ove Konvencije, bez obzira na to ko su, gde žive, šta im roditelji rade, da li su siromašni ili bogati, kojim jezikom govore, kojoj religiji ili kulturi pripadaju, da li imaju neku smetnju u razvoju ili invaliditet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading