DOBRA SARADNJA JAVNIH TUŽILAŠTAVA SRBIJE I RUMUNIJE: Zagorka Dolovac na forumu u državi u susedstvu!

Autor:

Vesti

09.11.2022

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac je u okvirima foruma održala i sastanak sa Generalnim tužiocem Rumunije Gabrijelom Skuteom.

DOBRA SARADNJA JAVNIH TUŽILAŠTAVA SRBIJE I RUMUNIJE: Zagorka Dolovac na forumu u državi u susedstvu!

Foto: rjt.gov.rs

Zagorka Dolovec, Gabrijela Skuta

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac po pozivu Generalnog tužioca Republike Rumunije Gabrijele Skutee učestvuje u radu Trećeg radnog foruma Generalnih tužilaca balkanskih država koji se održava u Bukureštu i kome prisustvuju generalni tj. glavni tužioci šireg regiona Balkana, od Slovenije do Grčke, sa ciljem razmene iskustava i najbolje prakse koja se tiče nadležnosti glavnih javnih tužilaštava u svojim zemljama, a na prvom mestu usmeravanja tužilačkog sistema radi primene što ujednačenije prakse krivičnog gonjenja izvršilaca krivičnih dela.

Tokom obraćanja prisutnim glavnim javnim tužiocima Balkana Republički javni tužilac je naglasila potrebu jačanja svesti u javnim tužilaštvima o potrebi usklađivanja svog postupanja u skladu sa savremenim razvojem društva u kojima deluju i čijom zaštitom se bave, posebno imajući u vidu nove oblike kriminala koji se pojavljuju i za čije suzbijanje je potrebna efikasna međunarodna saradnja zasnovana na brzoj reakciji upravo između javnih tužilaca.

Republički javni tužilac je u okvirima foruma održala i sastanak sa Generalnim tužiocem Rumunije Gabrijelom Skuteom u toku kojeg je potvrđena dobra saradnja i susedski odnosi između glavnih javnih tužilaštava Srbije i Rumunije uz potvrdu namere da se ta saradnja unapredi, posebno u suzbijanju kriminala u oblastima od obostranog društvenog interesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading