SVI VOLE DOMAĆE: Kad se radi o pilećem mesu najbolje je kad dolazi baš iz SRBIJE!

Autor:

Vesti

27.10.2022

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukusi su različiti kada je reč o delovima pileta, ali svi vole kad je domaće i zato prvenstveno biraju piletinu prirodno uzgojenu u Srbiji.

SVI VOLE DOMAĆE: Kad se radi o pilećem mesu najbolje je kad dolazi baš iz SRBIJE!

Foto: shutterstock

Znate onaj osećaj kad pogledate neku fotografiju i ona u vama odmah probudi lepe misli, isto tako kad ugledate pile tek izvađeno iz rerne koje cvrči u svom saftu, sačinjenom od raznih začina i mirođija, momentalno vam krene "voda na usta". Još kada znate da je ta piletina domaća, bez aditiva, ili bilo kakvih drugih štetnih supstanci, potpuno proverena i zdrava, ona deluje još ukusnije i primamljivije.

Pileće meso sadrži puno kalijuma i magnezijuma, mnogo više nego što ga ima tamno meso, a pored toga u njemu se nalaze i značajne količine vitamina iz grupe B, a zavisno od ishrane i vitamine rastvorljive u mastima - A, D, E.

Ovo belo meso čini biološki vrednom namirnicom sa malim sadržajem masti i lakom svarljivošću i zbog toga ne čudi što u ishrani vrhunskih sportista upravo preovladava ova vrsta mesa.

Jusein Bolt, Naomi Osaka, Serena Vilijams, Eštin Iton...samo su od nekih vodećih imena različitih sportova, koji su otvoreno govorili o benefitima ishrane u kojoj preovladava pileće meso.

Foto: Shutterstock

 

Kod odabira piletine, koja bi se mogla nazvati i superhranom, budući da je pravi izbor kada nastojimo da pripremimo hranljiv, uravnotežen i ukusan obrok, najvažnije je uzeti u obzir da kvalitetno meso nastaje iz jednog složenog procesa koji počinje već na samoj farmi, gde su ključni način uzgoja i kvalitet ishrane. Preporuka je zbog toga da se pri kupovini biraju proizvođači koji primenjuju sistem kontrole koji obezbeđuje nepokolebljiv kvalitet, bezbednost i sledljivost mesa do potrošača.

Republika

Foto: shutterstock

 

 

Upravo zbog toga, nije svako pileće meso jednakog kvaliteta. 

VISOK NIVO PROTEINA, BLAG UKUS

Pileće meso važan je izvor hranljivih materija koji sadrži visok nivo proteina neophodnih za izgradnju i obnavljanje tkiva ali i za održavanje mišićne mase.

Brojne studije su pokazale da je povećanje unosa proteina jednako srazmerno većoj sitosti, kao i da olakšava gubitak i doprinosi održavanju optimalne telesne težine.

Na sve to, piletina pruža pravi prostor za kulinarsku kreativnost, zbog svog blagog ukusa uklapa se uz različite soseve i začine, te se može pripremiti na više načina nego što možemo u trenutku da zamislimo, i upravo zbog toga, kao deo svakodnevni obrok ne može da dosadi.

Foto: Shutterstock

 

PAŽLJIVO BIRAJTE

U moru proizvođača, prednost dajte Perutnini Ptuj, jednom od najpoznatijih proizvođača, jer upravo on kroz striktne procese kontrole svakog koraka proizvodnje obezbeđuje najviši kvalitet pilećeg mesa.

Stalni nadzor i brojne laboratorijske analize  garancija su besprekornosti i sigurnosti svih proizvoda ovog proizvođača.

Nove, moderne, farme, na kojima se uzgajaju pilići, omogućuju još sveobuhvatnije upravljanje proizvodnim lancem od »polja do stola« koji je i osnovna karakteristika ovog proizvođača, čiji se svi proizvodni procesi odvijaju se i završavaju u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading