BROJ JEDAN MEĐU POSLASTIČARIMA: Prestižni svetski magazin je ovog Srbina proglasio najboljim tvorcem slatkih đakonija

Autor:

Vesti

25.10.2022

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Miro Uskoković svoje umeće, koje je doveo do savršenstva radeći širom sveta, konačno će podeliti sa svojim zemljacima, budući da planira da otvori poslastičarnicu u Novom Sadu.

BROJ JEDAN MEĐU POSLASTIČARIMA: Prestižni svetski magazin je ovog Srbina proglasio najboljim tvorcem slatkih đakonija

Foto: Instagram printscreen

Poslastičar Uskoković

Svetski, a naš, Novak Đoković u svetu poslastičara, Srbin Miroslav Miro Uskoković šef je u poznatoj Gramercy taverni u Njujorku, kojoj se priključio 2013. godine.

Ovaj majstor za slatke đakonije, pre toga, bio je poslastičar u Aldei i u Jean-Georges-u, a dobitnik je brojnih prestižnih priznanja u ovoj oblasti.

Naime, Uskoković je 2020. godine nominovan za nagradu Džejms Berd za izvrsnog poslastičara, koju je i osvojio.

Miro je odrastao na porodičnoj farmi u Vrbasu, a njegova majka držala je malu radionicu za kolače. U Ameriku se prvi put preselio sa 17 godina, posle čega se vraća u Srbiju i u Novom Sadu završava hotelijerstvo. Nakon što se posle studina vratio u SAD, radio je sa lokalnim poslastičarem u Grintaunu u Indijani. Miro je inače prošao obuku na Američkom kulinarskom institutu, piše 192.rs.

O njemu je pisao čak i New York Times, dok ga je Dessert Professional Magazine proglasio jednim od deset najboljih poslastičara u Severnoj Americi 2015. godine. 

Uskoković je odlučio da se oduži svojoj državi i da u Novom Sadu otvori svoju prvu poslastičarnicu u Srbiji, gde ćete biti u prilici da se upoznate sa njegovim umećem.

Otvaranje lokala trebalo bi da se dogodi u maju sledeće godine, a verujemo da će to biti užitak sa sva vaša čula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading