ČUDO NEVIĐENO U SRCU ŠUMADIJE: Neobičan plod paprike na imanju kod Aranđelovca ŠOKIRAO meštane! (FOTO)

Autor:

Vesti

22.10.2022

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraj oktobra je vreme kada se radovi u polju privode kraju, ali u plodnoj Šumadiji to nije slučaj.

ČUDO NEVIĐENO U SRCU ŠUMADIJE: Neobičan plod paprike na imanju kod Aranđelovca ŠOKIRAO meštane! (FOTO)

Foto: RINA

Miholjsko leto koje nas je zadesilo pokazuje svoja neverovatna čuda. Naime,  verovatno ste bar jednom imali priliku da uberete dva ploda šljive na jednoj peteljci, ali da li ste videli dva ploda paprike koje uprkos veličini i težini drži jedna mala zadebljala peteljka. Ovaj blizanački plod pronađen je na imanju Šećević u selu Banja nadomak Aranđelovca.

Republika

Foto: RINA

 

 

- Brali smo papriku u plasteniku za pripremu ajvara, u početku ni sam nisam primetio o čemu se radi, mislio sam da su se dve paprike zamrsile odnosno njihove peteljke, i samo sam ubacio u kofu. Tek kada smo trebali da ih stavimo na šporet da pečemo ja sam video da su dve paprike na istoj peteljci i da su bliznake - kaže za RINU najmlađi u porodici Šećević, Đorđe koji je imao najviše sreće da pronađe ovaj neobičan plod.

Ovaj dečak ističe da su na imanju ubrali na desetine kilograma paprike, ali da je samo on pronašao ovako nešto. Stariji u porodici potvrđuju da je ovo prvi put da ovakav plod paprike vide, a verovatno i jedini.

- Gajim papriku dugi niz godina, nikada nisam imala priliku da pronađem takav plod, nisam čak videla ni u prodaji. Unuk je sasvim slučajno pronašao, od tada stalno traži u plasteniku, ne bi li ponovo pronašao istu, ali ne vredi, priroda ima svoje ćudi, iznenadi nas na njoj svojstven način ali ko zna da li će se takav primerak ponovo pojaviti - priča Dušica Šećević.

Republika

Foto: RINA

Neobični plod šljive na imanju Šećevića

Slične plodove, tzv. bliznake najčešće smo mogli videti na granama šljive uglavnom sorte Stenlej. Plodovi blizanci su anatomski povezani mezokarpom, pri čemu jedan može biti i zakržljao. Dvostruki plodovi nastaju kod cvetova u kojima su formirana dva plodnika, a sve kao posledica vodnog stresa tokom žarkih letnjih meseci, objašnjavaju stručnjaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading