Kraj MIHOLJSKOG LETA sredinom naredne sedmice! Naglo pada temperatura, a evo i kad se očekuje SNEG!

Autor:

Vesti

16.10.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojava padavina moguća je tek posle 24.oktobra.

Kraj MIHOLJSKOG LETA sredinom naredne sedmice! Naglo pada temperatura, a evo i kad se očekuje SNEG!

Foto: pixabay.com

Srpski meteorolog Marko Čubrilo prognozirao je da nas do srede očekuje relativno toplo vreme, zatim sledi osetnije zahlađenje, ali bez padavina.

- Do srede pod uticajem anticikona stabilno i relativno toplo, bez padavina. Do utorka uveče u košavskom području umeren, povremeno i pojačan, jugoistočni vetar. Dnevni maksimum znatno iznad proseka i terebalo bi se kretati od +16 do +23, a lokalno i oko +25 stepeni Celzijusa - napisao je Čubrilo.

- U sredu se očekuje prolazno naoblačenje, samo ponegde i to uglavnom nad planinskim delom regiona vrlo slaba kiša. Počeće da duva umeren i pojačan severozapadni vetar, a duž Jadrana bura. Uslediće i zahlađenje tako da će se tog dana maksimum kretati od oko +15 na severu do oko +24 na jugu regiona - kaže Čubrilo i dodaje:

- Naredna dva dana (četvrtak i petak) donose suvo, ali hladnije vreme. Noćni minimumi bi bili od +1 do +8 u nizijama i od -3 do +3 u predelima preko 800 metara nadmorske visine. Kao posledica toga prvi, najčešće, prizemni mrazevi sa mogu javiti i u nizijama regiona. Tokom dana sunčano, ali prohladno uz maksimume od +12 do +18 stepeni Celzijusa - piše on.

Kraće zahlađenje se očekuje oko 20.10. do pred sam kraj meseca, uz temperature oko ili malo preko proseka, a pojava padavina moguća je posle 24.oktobra.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading