SUTRA NIGDE BEZ KIŠOBRANA! Čeka nas PROVALA OBLAKA! RHMZ izdao upozorenje i najnoviju prognozu vremena za NAREDNE DANE!

Autor:

Vesti

25.09.2022

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra nas čeka prolom oblaka, dok će tokom sledeće sedmice zadržati relativno toplo vreme, nova je prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

SUTRA NIGDE BEZ KIŠOBRANA! Čeka nas PROVALA OBLAKA! RHMZ izdao upozorenje i najnoviju prognozu vremena za NAREDNE DANE!

Foto: Tanjug/AP

RHZM je danas izdao prvo izdao upozorenje na veliku količinu padavina koje nas očekuju sutra.

- Sutra na području Srbije kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, koji će se intezivirati posle podne i uveče. U većini mesta očekuje se od 15 do 30 mm, lokalno i više - stoji na sajtu RHMZ.

Potom su popodne objavili novu najavu u kojoj su precizirali kakvo nas vrem očekuje tokom sledeće nedelje.

- I sledeće sedmice zadržaće se relativno toplo vreme, uz porast jutarnjih temperatura, a dnevna temperatura će u većini mesta biti između 20 i 24 °C, osim u sredu kada će biti malo svežije, posebno na severu i zapadu zemlje. Početkom sledeće sedmice očekuje se i česta pojava kiše, i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a veća količina padavina biće sutra u drugom delu dana - piše u najnovijoj prognozi RHMZ.

Kako su ranije prognozirali meteorolozi, dolazi nam uglavnom blaga zima, sa prosečnim temperaturama koje bi trebalo da budu iznad proseka, ali uz ozbiljnu mogućnost da prvi sneg ugledamo ranije nego što smo na to navikli!

 

Republika

Foto: Tanjug/D. GOLL

Pljusak, Ilustracija

 

- Jesen bi trebalo da bude znatno bliža prosečnim vrednostima u odnosu na nekoliko proteklih godina, septembar temperaturno oko proseka, oktobar iznad, dok bi novembar ponovo bio oko ili malo ispod proseka. Padavinski jesen malo suvlja od proseka, pre svega zbog očekivanog pretežno suvog oktobra, dok bi septembar i novembar trebalo da imaju padavine oko proseka -  obelodanio je popularni novosadski meteorolog Marko Čubrilo na internet portalu meteomarko.wordpress.com.

Kako je obelodanio, “pojava prvih mrazeva na planinama se očekuje dosta rano, u trećoj dekadi septembra, ali pojava mrazeva u nizijama oko prosečnog datuma, krajem oktobra”.

- Na višim planinama prvi sneg moguć oko 20. septembra, na srednjim i nižim krajem oktobra, dok je u novembru pojava snega moguća i u nizijama uz određenu mogućnost nešto ranije pojave prvog snega u odnosu na prosečan datum, koji je oko 20.11. U drugoj polovini novembra moguće zadržavanje snežnog pokrivača na višim planinama i njegovo povremeno formiranje u nižim predelima - saopštio je Čubrilo.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading