NOVI KIKS BANJAJE: Može li Kvartararo na "sporoj" Jamahi do nove titule?

Autor:

Sport

25.09.2022

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završnica Moto GP prvenstva ulazi u samu završnicu, a do kraja su ostale samo četiri trke, tri u Aziji, a jedna u Valensiji, kao sama završnica sezone.

NOVI KIKS BANJAJE: Može li Kvartararo na "sporoj" Jamahi do nove titule?

Foto: Tanjug/AP

Džek Miler je stigao do pobede u Japanu, na stazi "Motegi", ispred Horhea Martina i Breda Bindera. Međutim, sve oči su bile uprte u Kvartarara, Banjaju i Espargara, tri vozača koji se bore za titulu.

Espargara je zadesio peh pre same trke, morao je da menja motor, pa su mu šanse pre same trke da uradi nešto svedene na nulu. Na kraju je morao da se zadovolji 16. mestom, bez ijednog boda.

Kvartararo i Banjaja su bili daleko od vrha, pa su nekoliko krugova pred kraj završili u borbi za osmo mesto. Banjaja je pokušao da pretekne Francuza i da stigne do dodatna dva boda, međutim, bio je previše agresivan, pa je na kraju završio van staze. Kvartararo je trku završio na osmom mestu, što predstavlja pravu "malu pobedu" za francuskog vozača.

Do kraja prvenstva su ostale samo četiri trke, a prva je na programu već sledeće nedelje na Tajlandu. Kvartararo trenutno ima 18 bodova prednosti ispred Banjaje, a 25 više od Espargara, pa se tri vozača nalaze u konkurenciji za titulu, što nam garantuje jednu od najuzbudljivijih završnica u poslednjih nekoliko godina.

Rezultati Fabija Kvartarara posebno dobijaju na značaju kada se pogledaju ostali vozači Jamahe - vrlo retko završavaju u najboljih deset. Pa ipak, aktuelni šampion ne posustaje, pa se nalazi na najboljoj poziciji pred sam kraj šampionata. Banjaja, iako se nalazi na sigurno najboljem motoru, i dalje olako gubi bodove, što vrlo lako može da ga košta titule. Glavni adut Espargara je konstantnost. Današnji maler ostali suparnici nisu uspeli da iskoriste, pa se i dalje može nadati šampionskoj kruni.

Sledeća trka se vozi 2. oktobra na Tajlandu. Posle toga vozači idu u Australiju i Maleziju, pre povratka u Evropu, gde se 6. novembra u Valensiji vozi poslednja trka sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading