Upaljen meteo alarm zbog grmljavine! U ovim delovima Srbije mogući pljuskovi! Temperatura do 32 stepena!

Autor:

Vesti

08.09.2022

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog grmljavine, ali i visokih temperatura u nekim delovima Srbije na snazi je žuti meteo alarm.

Upaljen meteo alarm zbog grmljavine! U ovim delovima Srbije mogući pljuskovi! Temperatura do 32 stepena!

Foto: pixabay.com

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, dok je ponegde na zapadu i jugozapadu moguća kratkotrajna kiša, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, južni, na jugu Banata i na planinama ponegde i jak. Najniža temperatura biće od 11 stepeni do 20, a najviša od 28 do 32 stepena Celzijusa. Uveče u Vojvodini, a u toku noći i na zapadu Srbije predvidja se naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu će danas biti najtopliji dan ove sedmice. Ujutro i pre podne biće pretežno sunčano, a posle podne malo do umereno oblačno. Vetar će biti umeren, južni. Najniža temperatura biće oko 20 stepeni, a najviša oko 32 stepena.

Zbog grmljavine, ali i visokih temperatura u nekim delovima Srbije na snazi je žuti meteo alarm. U predelu Bačke upaljen je i zbog visokih temperatura i zbog grmljavine, dok je u Banatu, Sremu, teritoriji Beograda, Šumadije, Pomoravlja, zapadne i jugoistočne Srbije žuto upozorenje na znasi zbog visokih temperatura koje su najavljene za danas.

Vreme narednih dana

U petak nestabilno uz manji pad temperature sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na jugu može ostati suvo i toplo uz razvoj promenljive oblačnosti. Vetar slab severozapadni ili promenljiv na severu Srbije, a na jugu slab južni i jugozapadni ili promenljiv. Pritisak oko ili malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 19°C, a maksimalna od 25°C na severu do 31°C na jugu Srbije. Uveče kiša na zapadu, severu i istoku Srbije. Temperatura u 22h od 18°C do 23°C.

Za vikend promenljiva oblačnost i svežije sa prolaznom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom u većini predela. U subotu češće padavine, a u nedelju manja šansa za kišu uz promenljivu oblačnost sa sunčanim periodima.

U ponedeljak slaba do umerena prolazna oblačnost uz razvedravanje i pretežno sunčano u svim predelima u popodnevnim časovima. U utorak pretežno sunčano i ponovo toplije.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading