VESNA STANOJEVIĆ GRMI: Ovo je skandal! Dokle će monstrumi dobijati dozvole da viđaju decu, samo zato što Centri smatraju da je za odgoj bitan otac!?

Autor:

Vesti

05.10.2022

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Otac jeste bitan u odgoju deteta, ali samo ako je normalan, kaže koordinatorka "Sigurne kuće" za Republiku.

VESNA STANOJEVIĆ GRMI: Ovo je skandal! Dokle će monstrumi dobijati dozvole da viđaju decu, samo zato što Centri smatraju da je za odgoj bitan otac!?

Foto: Nemanja Pančić, Facebook

- Šta da vam pričam kad naši centri za socijalni rad insistiraju da otac viđa decu čak i kad ih je seksulano zlostavljao. Možete li vi to da verujete!? - ističe Vesna Stanojević, vidno uznemirena i razočarana posle zločina u Vršcu kada je otac udavio 2.5 godine staru ćerkicu u kanti vode, a potom izvršio samoubistvo i dodaje:

- Drže se kao "pijan plota" onoga da je otac bitna figura u odgoju deteta, a nikako da shvate da je otac bitan, ali samo ako je normalan. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv da deca viđaju i održavaju kontakte sa svojim očevima, ali samo pod uslovom da je on stabilan i psihički zdrav. 

Vesna Stanojević kaže da je skandalizovana ponašanjem oca, ali i Centra za socijalni rad, kako ovog u Vršcu, tako i svih ostalih u Srbiji.

- Stvarno ne znam ko je doneo odluku u Centru za socijalni rad u Vršcu da ocu, za koga su znali da je nasilan, juče da dete da vidi i ko je procenio da je on toliko stabilan da mu to treba omogućiti van kontrolisanih uslova, ali ovo što se desilo je ravno skandalu - kaže na početku razgovora za Republiku Vesna Stanojević.

Ipak, vidno razočarana i uznemirena, kaže da je nažalost malo šta može iznenaditi kad je u pitanju rad naših centara za cocijalni rad.

Foto: Facebook

Otac koji je ubio ćerku u Vršcu sa bivšom suprugom

Ona naglašava da je i više nego neophodno da se izvrši celokupna reforma rada ovih ustanova kako bi se sprečile ovakve stvari.

- Kao što sam rekla, drže se nekih izjanđalih krilatica i u odnosu na njih i donose odluke. Svaki centar za socijalni rad ima svoje psihologe, a pitajte njih koliko i kad sprovode procene roditelja prilikom donošenja odluka. Iskustvo pokazuje da nikad, odluke donose napamet samo da odrade posao - ističe Vesna Stanojević.

Ona kaže da u prilog ovoj njenoj tezi svedoči i ovaj najnoviji primer koji se dogodio u Vršcu, koji je zaista bez presedana.

- Ovo je toliko monstruozno ubistvo deteta, da to samo monstrum i može da uradi. Da kažem da je lud, time bih ovog oca zaista opravdala... Ali, čovek koji ne može mirno da prihvati razvod, koji je zaista mogući evolutivni proces braka, i da to reši na tako surov način da iz osvete ženi udavi dete u kanti vode... Zaista nemam reči, ni za njega ni za Centar za socijalni rad u Vršcu... - kaže Vesna Stanojević.

Bonus video:

Komentari (10)

Loading
Kalimero

05.10.2022 11:24

Potpuno se slažem sa Vesnom. Treba da se uradi debela reoeganizacija centara za socijalni rad. Govorim iz ličnog iskustva. Sada se žene vade na nasilje gde nasilje i ne postoji. Meni su u Zemunskom socijalnim rekli da njih istina ne interesuje. Supruga podnela za razvod braka i vadi se na nasilje a ne živi u Srbiji već šest godina. Trebalo bi uvesti kazne i za lažno optuživanje jer je njima samo dozvoljeno da se pozovu na nasilje i da su uvek u pravu i njima se veruje. Ovaj zakon je katastrofa za nas muškarce.

Boza

05.10.2022 13:31

Zbog par ludaka zabraniti ocevima da vidjaju decu? Kako unapred znati ko je lud ako nema dosije. A i ako ima zabrana nista ne znaci.

Mumi

07.10.2022 12:39

@Boza - Treba procena psihologa i naravno ako je nasilan. Nije pricala o normalnoj situaciji. Moj bivsi zet normalno vidja dete, daje novac. I kad imaju neki problem, ne resavaju preko deteta. Nikad nisu bili agresivni, ni zet, ni cerka. Sve u granicama normale. Kakva procena tate, treba i mame.