KISIĆ TEPAVČEVIĆ REAGOVALA NA POREĐENJE VUČIĆA SA HITLEROM: U normalnoj i civilizovanoj državi takav skandal bi izazvao osudu, ali u Hrvatskoj...

Autor:

Vesti

30.09.2022

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naslovna strana hrvatskog lista "Ekspres" izazvala je buru u javnosti zbog prikazivanja predsednika Srbije kao Adolfa Hitlera.

KISIĆ TEPAVČEVIĆ REAGOVALA NA POREĐENJE VUČIĆA SA HITLEROM: U normalnoj i civilizovanoj državi takav skandal bi izazvao osudu, ali u Hrvatskoj...

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Nakon skandalozne naslovne strane hrvatskog lista "Ekspres" gde je predsednik Vučić, uz mađarksog premijera Viktora Orbana i pobednicu na italijanskim izborima Đorđu Meloni, prikazan kao Adolf Hitler, oglasila se i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević.

Poređenje predsednika Vučića sa Hitlerom je izrugivanje svim žrtvama nacizma, a pre svega srpskim žrtvama koji su stradali u nacističkoj NDH - navela je ona u objavi na Instagramu.

To je, po njenim rečima, nastavak kampanje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se bori da istina o stradanju srpskog stanovništva u Jasenovcu dopre do evropske i svetske javnosti.

Zamislimo da neko u Nemačkim medijima predstavlja premijera Izraela kao Hitlera? Naravno da je tako nešto nemoguće. U normalnoj i civilizovanoj državi takav skandal bi izazvao osudu, ali u današnjoj Hrvatskoj to prolazi bez reakcije, kako zvanične politike, tako i javnosti. Jedino što mogu da kažem - sram vas bilo - poručuje Kisić Tepavčević.

Ministarka je izrazila punu podršku Vučiću za afirmaciju antifašizma i kulture sećanja na srpske žrtve koje su stradale u nacističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading