DOLOVAC sa predsednikom EURODŽAST: Veliki značaj međunarodne saradnje u borbi protiv najtežih savremenih oblika kriminala

Autor:

Vesti

03.10.2022

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj projekta EURODŽAST je jačanje strateške i operativne saradnje između zemalja Zapadnog Balkana, kao i jačanje ovih saradnji sa Evropskom Unijom.

DOLOVAC sa predsednikom EURODŽAST: Veliki značaj međunarodne saradnje u borbi protiv najtežih savremenih oblika kriminala

Foto: Republičko javno tužilaštvo

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac održala je danas radni sastanak sa delegacijom institucije Evropske Unije za brzu tužilačku i sudsku saradnju „EURODŽAST“, koju je predvodio predsednik „EURODŽAST“, gospodin Ladislav Harman, kome je prisustvovao i ambasador Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji, gospodin Emanuele Žiofre.

Pored razmatranja redovnih aktivnosti koje Republičko javno tužilaštvo i „EURODŽAST“ imaju u svakodnevnom radu, tema sastanka je bila i početak projekta Evropske Unije koji je posvećen unapređenju prekogranične saradnje u oblasti krivičnopravnog sistema na Zapadnom Balkanu pod nazivom „VB KRIM DŽAST“.

Cilj ovog projekta je jačanje strateške i operativne saradnje između zemalja Zapadnog Balkana, kao i jačanje ovih saradnji sa Evropskom Unijom u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma korišćenjem savremenih alata i instrumenata.

Ovaj projekat Evropske Unije započinje svoju prvu implementaciju u Republici Srbiji upravo zbog značajnih rezultata koje je Republičko javno tužilšatvo postiglo u saradnji sa „EURODŽAST“, posebno putem predstavništva našeg najvišeg tužilaštva u sedištu ove organizacije u Hagu, Kraljevina Holandija.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je ponovila rešenost Republičkog javnog tužilaštva da nastavi jačanje zajedničkog rada sa „EURODŽASTOM“ izražavajući posebno zadovoljstvo što navedeni projekat započinje svoju primenu upravo u Republici Srbiji, naglašavajući značaj međunarodne saradnje kao ključnog faktora za pravovremenu, sadržajnu i uspešnu borbu protiv najtežih savremenih oblika kriminala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading