GRAND KAFA SIGURAN GUBITAK

Autor:

Vesti

19.01.2018

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grand kafa ponovo obmanjuje! Hrvatska kompanija i dalje srpskim kupcima nudi kesice grand kafe sa kuponima za učešće u nagradnoj igri "Vidim ti siguran dobitak" iako je igra završena još 7. decembra.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Igra istekla - a oni ih još štampaju na ambalaži

NASAMARENI POTROŠAČI 

Među onima koji su naseli na ovaj trik "Atlantik grupe", u čijem je vlasništvu grand kafa, jeste i naša čitateljka Slavica B. iz Beograda.

- Inače ne pijem grand, ali sam na kesi videla da imaju nagradnu igru i pomislila da bih mogla da okušam sreću. Kupila sam kafu s kuponom, ali kad sam otišla na sajt da vidim pravila igre i šta treba da uradim, zateklo me je neprijatno iznenađenje - igra je istekla pre više od mesec dana - tvrdi naša čitateljka.

Takve informacije, ako je igra istekla, ne bi smele da se štampaju na ambalaži

Petar Bogosavljević, Pokret potrošača

Inače, na sajtu grand kafe nigde izričito ne stoji da je nagradna igra završena, već se i dalje mogu pronaći pravila za učešće u trci za nagrade - jastuk, veliki peškir i set peškira.

RepublikaFoto: e - stock/M. LUČIĆ
Tekst potpisa

U "Atlantik grupi" za Srpski telegraf kažu da je program lojalnosti "Vidim ti siguran dobitak" bio izveden u skladu sa objavljenim pravilima i da su potrošači o trajanju bili obavešteni putem medija.

Predsednik Pokreta potrošača Petar Bogosavljević ocenjuje da ovakav način reklamiranja proizvoda vrlo lako i neretko dovodi do zablude potrošača.

DOVOĐENJE U ZABLUDU

- Takve informacije, ako je igra istekla, ne bi smele da se štampaju na ambalaži jer to predstavlja dovođenje potrošača u zabludu. Svakako, tu ima elemenata prevratne radnje - navodi Bogosavljević.

Podsetimo, ovo nije prvi put da grand kafa obmanjuje potrošače. Čitaoci Srpskog telegrafa već su se žalili i nagradnu igru "Aroma, prava ženska priča" jer su im za kodove sa računa koje su slali uglavnom stizali odgovori da su već iskorišćeni.

Činjenice o fabrici i grand kafi
- grand kafa u sebi sadrži teške metale poput olova i kadmijuma
- zbog nesnosnih mirisa koje fabrika širi u Surčinskoj ulici na Novom Beogradu kvalitet života ovih ljudi je znatno narušen
- "Atlantik grupa" truje komšije u regionu fabrikama kafe, a u Hrvatskoj čuva čist vazduh
- u nagradnim igrama otcepili Kosovo i Metohiju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading