BALKANOM ĆE VLADATI SRBI I RUSI! Vidovdansko zaveštanje: Proročanstvo patrijarha Pavla čuva se daleko od očiju javnosti

Autor:

Vesti

17.09.2022

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajne spise u kojima piše da će doći do velikog rata, kao i da će Albanci pobeći sa KiM, svakog meseca premeštaju u drugi manastir, otkrio mohan Jovan.

BALKANOM ĆE VLADATI SRBI I RUSI! Vidovdansko zaveštanje: Proročanstvo patrijarha Pavla čuva se daleko od očiju javnosti

Foto: Tanjug/VLADIMIR DIMITRIJEVIC

Patrijarh Pavle

U proročanstvu u koje uvid ima samo mali broj poverljivih ljudi koje je sam patrijarh Pavle za života odabrao rekao je da će Kosovo i Metohija biti vraćeni Srbiji jer će Albanci masovno odlaziti. U patrijarhovom proročanstvu stoji i da će Rusija i Srbija napraviti konačnu podelu Balkana.

Sve to će se desiti, kako stoji u tajnim spisima, koja se, iz bezbednosnih razloga, svakog meseca premeštaju u drugi manastir, posle konačnog sukoba u kom će Srbija završiti na strani pobednika.

- Kosovo će biti vraćeno Srbiji jer ga iz nekog razloga Albanci više, jednostavno, neće hteti, a to je već počelo da se dešava masovnim odlaskom Albanaca iz pokrajine - preneo je patrijarhove reči monah Jovan Sinđelić, koji čuva dokumente.

AMANET IZ GRAČANICE

Veliki broj sveštenika i monaha je imao priliku da razgovara s pokojnim patrijarhom. Po prirodi je bio tih i povučen, pa je zato uzak krug onih kojima je poveravao informacije o budućim događajima. Posle svete liturgije u Manastiru Gračanica patrijarh je na Vidovdan 2005. poručio da se od odbrane Kosmeta nikad ne sme odustati:

- Svojim životima i životom po veri i kada ćutimo, propovedajmo reči Isusa. I u doba mira i slobode, i u doba ropstva i u doba borbi za slobodu. Gospod Isus Hristos opominje naše apostole, kao i sve nas, tako, dakle, svetli svetlost naša pred ljudima da vidovdanska dobra dela proslave Oca našega, koji je na nebesima. To je dužnost svih nas, braćo i sestre, da svojom verom živimo, postupamo i vladamo se.

UDAR NA HRIŠĆANE

Patrijarh je u proročanstvu upozorio i na to da će u Evropi biti udar na hrišćane, i pravoslavce i katolike. Monah Jovan napominje da naseljavanje islamista u Evropi predstavlja početak tog verskog rata.

- Poslednji dani će posebno biti krizni za Srpsku pravoslavnu crkvu jer će izgubiti poštovanje vernika. Moderan stil života povući će sve tradicionalne vrednosti, a ateizam će uzeti maha. Doseljavanje islamista na teritoriju Evrope se poklapa s predviđanjima patrijarha - svedoči ovaj monah.

Sinovi i kćeri, sačuvajmo Kosmet pred Bogom

Patrijarh je često govorio o Kosmetu, a vernike je u svim poslanicama pozivao da ispune kosovski, svetolazarevski zavet jer Kosovo i Metohija "nije samo pitanje srpske teritorije" nego je pitanje duhovnog bića Srba.

- Ako držimo taj zavet, niko nam neće oteti Kosovo i Metohiju. Pozivamo sve, počevši od političara i naučnika do najskromnijih i najmlađih sinova i kćeriju naše otadžbine, da svojim radom i čestitim življenjem zaslužimo i sačuvamo pred Bogom Kosovo i Metohiju - rekao je on u uskršnjoj poslanici 2008, koju su potpisali i svi arhijereji SPC.

Njegove reči o Kosmetu i dan-danas se pamte.

- Otadžbina je srce čoveka, a mi smo u svoja srca postavili Kosovo i Metohiju. Neka svakom roditelju Kosovo i Metohija budu jedna od prvih reči koje će šapnuti novorođenom detetu! Neka svaki ratar prvu brazdu zaore i posveti Kosovu i Metohiji - govorio je patrijarh Pavle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading