NEZAUSTAVLJIVI NORVEŽANIN: Preti da obori sve REKORDE!

Autor:

Sport

17.09.2022

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erling Haland, napdač Mančester sitija, ne planira da se zaustavi.

NEZAUSTAVLJIVI NORVEŽANIN: Preti da obori sve REKORDE!

Foto: Tanjug/AP

U utakmici 8. kola Premijer lige, Haland je bio strelac jednog od tri gola njegove ekipe u pobedi na gostovanju Vulverhemptonu 3:0(0:0).

Ovim golom, Haland je nastavio neverovatnu seriju, pošto je bio strelac na sedam uzastopnih zvaničnih utakmica, na kojima je postigao čak 12 golova. 

Haland je na dosadašnjih sedam utakmica u Premijer ligi postigao već 11 golova, od toga dva vezana het-trika protiv Kristal Palasa i Notingem Foresta. Ako nastavi ovim tempom, sigurno će oboriti rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni koji drže Endi Kol i Alan Širer, koji su postizali po 34 gola, ali su tada prvenstva brojala 22 kluba.

 

 

Takođe, još jedan rekord je u opasnosti. Džejmi Vardi je trenutno fudbaler koji je postizao golove na najviše uzastopnih utakmica - 11. Haland je trenutno bio strelac na šestom uzastopnom meču, tako da se krupnim koracima bliži i Vardijevom rekordu.

Priliku da popravi svoj učinak Norvežanin će imati posle reprezentativne pauze, kada će Mančester siti na svom stadionu ugostit gradskog rivala, ekipu Mančester junajteda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading