Otvorena konferencija ISATECH na Mašinskom fakultetu u Beogradu

Autor:

Vesti

14.09.2022

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tema ove trodnevne konferencije je aeroinženjerstvo, najnoviji trendovi u oblasti aviomehanike kao i inovacije u oblasti vazduhoplovnog inženjerstva.

Otvorena konferencija ISATECH na Mašinskom fakultetu u Beogradu

Foto: Mašinski fakultet

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu danas je otvorena međunarodna konferencija pod nazivom ISATECH (International Symposium on Aircraft Technology, MRO & Operations).

Tema ove trodnevne konferencije je aeroinženjerstvo, najnoviji trendovi u oblasti aviomehanike kao i inovacije u oblasti vazduhoplovnog inženjerstva. Kao internacionalni, multidisciplionarni simpozijum, Isateh nastoji da sve učesnike konferencije upozna sa svim novitetima na polju dizajnirnja letelica, optimizacije trošenja goriva, smanjenja zagađenja vazduha i bezbednosti letova.

Konferenciju su između ostalih otvorili Vladimir Popović, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Alper Čabuk, zamenik rektora Tehničkog univerziteta u Eskišeriju (Turska), Maks Plecer sa Univerziteta Dejvis u Kaliforniji i Željko Božić sa Univerziteta u Zagrebu, direktor narednog izdanja Isateha 2023. godine. 

Dekan Mašinskog fakulteta Vladimir Popović ističe da je ova konferencija, čiji je domaćin fakultet, dokaz da je Srbija prepoznata kao zemlja sa zavidnom snagom u oblasti vazduhoplovnog inženjerstva.

- Opšte je poznato da studenti Univerziteta u Beogradu stiču izuzetan stepen znanja i veština, i da su svi oni vodeći stručnjaci u svojim oblastima širom sveta. Ovakvim konferencijama povezujemo se sa kolegama širom zemaljske kugle i delimo naša znanja i iskustva, koja nam mogu biti samo od koristi u daljem radu bilo profesora na fakultetu, bilo studenata na svojim redovnim i postdiplomskim studijama ili u njihovim poslovima. Naši mladi ljudi su hrabri inovatori, imaju izuzetan potencijal i siguran sam da svojim radom i naučnim znanjem mogu doprineti i globalnom razvoju vazduhoplovnog inženjerstva - kaže Popović.

Tokom dva dana, na konferenciji će izlagati i istaknuti stručnjaci sa univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama, Velike Britanije, Rumunije, Holandije ali i istaknuti privrendinici i predstavnici kompanija iz regiona.

- Isateh je još jedna sjajna prilika za povezivanje nauke i privrede i izuzetno mi je zadovoljstvo što imamo sjajan odziv i akademske zajednice i kompanija. Svi treba da shvatimo da su napredne tehnologije poprilično daleko odmakle, i da rad  sa studentima moramo prilagoditi aktuelnim kretanjima inovativne privrede, kako bi budući inženjeri bili spremni za budućnost. Mašinski fakultet je sjajan primer o čemu svedoče svi uspesi naših diplomaca koji su lideri u svojim poslovima nakon fakulteta - ističe Popović.

Konferencija Isateh otvorena je danas i trajaće do petka, u hibridnom formatu. Podeljena je u 9 celina, među kojima su neke posvećene avioindustriji, studentima i panel diskusijama.

Podsetimo, katedra za vazduhoplovstvo Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu krajem prošle godine 90 godina od svog osnivanja.

Mašinski fakultet je inače jedina institucija na Balkanu koja školuje visokostručne kadrove u oblasti vazduhoplovstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading