NE DAJU NI PEDALJ SKUPŠTINKE FOTELJE: Opozicioni poslanici prave cirkus, Kosovo im zadnja rupa na svirali

Autor:

Vesti

14.09.2022

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovo ili fotelje - za skupštinsku opoziciju nema dileme. Kada su njihovi dnevnopolitički interesi u pitanju, onda je pitanje južne srpske pokrajine samo razlog da se u Skupštini Srbije pravi cirkus kako bi se iz toga izvukli jeftini politički poeni.

NE DAJU NI PEDALJ SKUPŠTINKE FOTELJE: Opozicioni poslanici prave cirkus, Kosovo im zadnja rupa na svirali

Foto: ataimages

Poslanici Skupštine Srbije različito su danas, u nastavku posebne sednice o KiM, govorili o Izveštaju o Kosmetu, i dok su jedni najavili podršku, iz opozicije su stigle zamerke na taj dokument, a pojedini članovi parlamenta iskoristili su svoje vreme i da spomenu još neke probleme.

O cirkusu u režiji opozicionih poslanika tvitovali su iz skupštinskih klupa mahom poslanici SNS.

Naročito nekulturan i neprijateljski nastrojen je bio jeremićevac Siniša Kovačević koji nije štedeo reči na uvredama kojima je inače sklon.

- Vajni dramaturg Siniša Kovačević - koji je napisao najskaradniju dramu o Svetom Savi, ponovio je isti govor o KiM kao onaj iz 2013. Od Jeremićevih pulena sve same reciklaže. Očekivano u stranci po imenu Narodna, u kojoj je jedino narodno to što narodu žele da ogule kožu sa leđa! - napisala je Nevena Đurić.

- Siniša Kovačević, sad jeremićevac, bivši DSS hrabriša, i ko zna koje stranke još funkcioner, menjao ih “samo” 5, poznat je po tome što ga Albanci hvale kao i šefa mu, a još poznatiji po seksističkim komentarima i kačenju gologuzih devojaka. Književna i politička elita, nema šta - napisala je Bojana Radaković.

- Predsednik odbora za kulturu, Siniša Kovačević, bez zainteresovanosti za izveštaj o KiM, bez poštovanja naroda na KiM, ponovio je govor iz 2013. godine, a nakon toga, bez imalo kulture vređao predsednika Vučića. I samo je falilo da krene da nas bije, pošto mu je to politika! - napisala je Ivana Nikolić.

- Nastavlja se tuča opozicije oko fotelja. Najvažnija su mesta. Što se tiče pitanja Kosova i Metohije za to ih je baš briga. Kao i uvek do sada - napisao je Joksimović na Tviteru.

 

 

Poslanica SNS Nevena Đurić ukazala je takođe na neozbiljnost i cirkus opozicionih poslanika.

- Ako je iko pomislio da je Lazovićevo:"Ti lutaš bebo.." van konkurencije, a po mišljenju onih koji sebe nazivaju opozicijom tiče se KiM, danas smo čuli i nešto "zelenije": Ćutino rešenje za KiM - JAGODE tj. saditi jagode. Da čovek ne veruje šta čuje.  Max neozbiljnost i neodgovornost - napisali je Nevena Đurić u jednom od tvitova.

 

 

- Mislili smo juče da su sve pokazali kada je u pitanju neodgovornost prema državi i narodu, a već danas vidimo da mogu još gore. Kaže Ćuta da nema razlike između onoga što se desilo ‘99 na KiM i Gornjih Nedeljica. Toliko besramnosti i bezobrazluka u jednom čoveku! - napisala je Milica Nikolić a u drugom tvitu:

- Najgluplji primerak lopovskog bivšeg režima opisao je u svom govoru sve ono što su oni radili dok su bili na vlasti. Od nedela po pitanju KiM, kriminala, krađe do potpunog uništenja Srbije. Posle odgovora predsednika Vučića, Lokator ne može ni sam sebe da locira gde se nalazi.

 

- Sasuta je istina u lice mrziteljskoj opoziciji od strane Vučića. Za njih sloboda govora je da ONI govore šta žele, a da Vučić treba da ćuti i da ne sme da odgovori na salvu laži i uvreda koje sasipaju. Nadam se da su naučili bar definiciju termina izveštaj, ako pristojnosti nisu! - napisao je Zoran Tomić.

 

 

- Ćuta ponovo izvrće i izmišlja kako ga nazivamo izdajnikom. Pozvao je
Vučića da odu zajedno u obilazak malinjaka, ali je dobio poziv da obiđe i vidi izgradnju autoputa npr i uveri se sa cime se susreće država. Najlakše je kritikovati i pričati jedno isto u krug kao Ćuta - napisala je Jelena Žarić Kovačević.

 

- Ovo poremećeno smeće, poznato po nadimku Primerak, Demokratska stranka je izabrala kao jednog od svojih najboljih. Bolesno smeće koje želi smrt Vučićevom sinu i bratu. Mesto mu nije u Skupštini, već u ludnici, ali onoj zatvorskoj - napisala je Bojana Radaković.

- Primerak, koji je igrao pasijans dok se država raspadala, koji je postavljao lokatore za vreme NATO agresije, malopre je urlikao i histerisao jer nema ništa argumentovano da kaže za izveštaj o KiM i nije ga briga za naš narod koji tamo živi. I očigledno nije terapiju uzeo jutros! - napisala je Ivana Nikolić.

- Kažu ljudi, dok je Primerak prodavao brzu hranu, čiju radnju je narod nazvao “Trovačnica”, drastično je smanjen broj pasa lutalica u Kruševcu. Kako da očekujemo brigu za naš narod na KiM od čoveka koji je svoje sugrađane trovao? Sramno je što uopšte sedi u poslaničkim klupama! - napisala je Olja Petrović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading