PR-DC na konferenciji GAMM 2022 u Nemačkoj: promovišemo Srbiju kao zemlju naprednih tehnologija i inovacija

Autor:

Vesti

19.08.2022

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Inženjer kompanije PR-DC Miloš Petrašinović učestvovao je na konferenciji GAMM 2022, koja se održava u Nemačkoj, u gradu Ahenu.

PR-DC na konferenciji GAMM 2022 u Nemačkoj: promovišemo Srbiju kao zemlju naprednih tehnologija i inovacija

Foto: PR-DC

On je na prestižnoj konferenciji, koju je osnovao čuveni vazduhoplovac Ludvig Prandtl, ispred kompanije PR-DC ali i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, održao predavanje iz oblasti vazduhoplovnog inženjerstva.

Ovu konferenciju organizuje udruženje matematičara i mehaničara koje 2022. proslavlja sto godina postojanja.

Miloš Petrašinović ističe važnost ovakvih konferencija, kao najbolji način povezivanja sa kolegama iz Evrope i partnerskim kompanijama.

- Ideje su najveći kapital 21. veka. Razmena iskustava sa studentima i inženjerima iz Zapadne Evrope još je jedan od načina povezivanja naših mladih inovatora sa najuspešnijim inženjerima iz ovog dela sveta. Poznato je da je Univerzitet u Beogradu odlično kotiran u svetu, a Mašinski fakultet ima neverovatan potencijal da postane regionalni lider u inovacijama iz oblasti mašinstva - kaže Petrašinović.

Nemački grad Ahen u kome se održava konferencija nalazi se na tromeđi između Nemačke, Belgije i Holandije a četvrtina stanovnika su upravo studenti.

- Posle različitih sajmova na Bliskom Istoku i Zapadnoj Evropi, nikako nismo želeli da zapostavimo i naučni deo, kome je kompanija PR-DC izuzetno posvećena. Jedna od naših misija je bolje povezivanje nauke i privrede, a za to su nam neophodne kako kompanije spremne za inovacionu delatnost, tako i vredni mladi ljudi, spremni za stvaranje novih vrednosti. Upravo zato naša komapnije ima sporazume sa dva fakulteta Univerziteta u Beogradu – Mašinskim fakultetom i Saobraćajnim fakultetom. U Nemačkoj smo razgovarali i o načinu saradnje kompanija i fakulteta, uključivanju mladih inženjera u procese proizvodnje I slično. To je put kojim ćemo ići i u budućnosti - ističe Petrašinović.

Kompanija PR-DC bila je jedini predstavnik Srbije u Ahenu i kako su rekli iz kompanije, kao i u svakom svom nastupu promovisali su Srbiju kao zemlju atraktivnu za razvoj naprednih tehnologija i ulaganje u inovacije. 

Ovogodišnje izdanje konferencije GAMM 2022, 92. po redu, počelo je 15. avgusta i trajaće do petka, 19. avgusta. Održava se na RWTH Univerzitetu u Ahenu, koji je najznačajniji i najveći unuverzitet tehnoloških nauka u Nemačkoj i istovremeno, jedan od najprestižnijih evropskih univerziteta u ovoj oblasti.

Komentari (0)

Loading