SAMO ME JE NEKA TUGA STISLA U GRUDIMA! Meštanima ivanjičkog sela se brdo srušilo na sve što su sticali ceo život: Marku uništen još neotplaćen traktor! (FOTO)

Autor:

Vesti

01.09.2022

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri dana nakon katastrofalnog nevremena meštani ivanjičkih sela i dalje sabiraju štetu. Najteže je u domaćinstvu Marka Vučetića iz sela Koritnik jer je usled pokretanja klizišta zemlja uništila sve što je godinama sticao.

SAMO ME JE NEKA TUGA STISLA U GRUDIMA! Meštanima ivanjičkog sela se brdo srušilo na sve što su sticali ceo život: Marku uništen još neotplaćen traktor! (FOTO)

Foto: RINA

Nov i još uvek neotplaćen traktor stradao je pod naletom, pa ovaj poljoprivrednik ne zna kako će dalje.

Kad sam izašao napolje i video šta me je snašlo, samo mi se neka tuga stisla u grudima. Teško sam ovo podneo, nov traktor kupio sam pre dve godine koji je koštao 18.500 evra. Još nisam stigao ni da ga otplatim, a poptuno je uništen. Još uvek ne mogu da verujem šta me je snašlo, ne znam ni kud ću, šta ću i ni kako ću. Ostao sam i bez automobila, poljoprivrednih priključaka, objekta i peći, bez nečije pomoći ja postajem nemoćan čovek - kroz suze priča Marko.

Njegov sused iz sela Brusnik, Neđo Đukić izbugio je strugaru, radionicu i ribnjak, dok su njegove komšije ostale bez prilaza kući.

Sve prostorije su bile pod vodom, poplavilo je mašine čak se i na zidovima vidi da je voda bila blizu pola metra, mašine su neupotrebiljve a dosta suve građe koju sam spremao voda je odnela - kazao je Neđo za RINU.

Ivanjička opština odmah je na teren poslala svu tešku mehanizaciju kako bi pomogla meštanima golijskih sela. Najteže pogođena mesta su Brusnik, Ostatija i Koritnik. Uništeni su skoro svi lokalni prilazni putevi, a procenjena šteta je oko 50 miliona dinara.

Prevashodno radimo na tome da uništene puteve dovedemo u stanje da meštani mogu do svojih domova autom, a ne samo terenskim vozilima. Meštanima Ivanjice koji su pretrpeli ogromnu štetu iznaćićemo način da pomognemo kako bi stali na svoje noge - kazao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica za RINU. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading