SVETSKA EKSKLUZIVA! Američki Blumberg objavio intervju sa Vladimirom Lučićem: Međunarodna ekspanzija srpskog Telekoma!

Autor:

Vesti

25.08.2022

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telekom Srbija je najveći telekomunikacioni i multimedijalni provajder i lider na tržištu Jugoistočne Evrope, objavio je američki Blumberg!

SVETSKA EKSKLUZIVA! Američki Blumberg objavio intervju sa Vladimirom Lučićem:  Međunarodna ekspanzija srpskog Telekoma!

Foto: ST/P. Divac

Vladimir Lučić

Ova najveća svetska medijska mreža za poslovne vesti i analize prenela je danas na svom portalu intervju koji je generalni direktor srpskog Telekoma Vladimir Lučić prethodno dao takođe veoma uticajnom međunarodnom medijskom servisu Biznis Reporter.  

U intervjuu pod naslovom “Digitalna transformacija je šansa za Zapadni Balkan”, Lučić je govorio o ključnom projektu digitalizacije Telekomovih usluga, koji se sprovodi u okviru velike digitalne strategije Republike Srbije, o ulaganjima kompanije u proizvodnju i plasman najkvalitetnijih medijskih sadržaja, o investicijama u izgradnju optičke infrastrukture za najbrži internet, pripremama za uvođenje 5G mreže i drugim poslovnim prioritetima.  

- Telekom Srbija je pokazao izuzetan potencijal za rast, sa snažnim inovacijama i transformacijom poslednjih godina. Mi smo snažan motor promena i predvodimo stvaranje “Srbije 2.0” za svetlu digitalnu budućnost celog Zapadnog Balkana - naglasio je Vladimir Lučić, a prenosi Blumberg. 

Republika

Foto: Telekom Srbija

 

Prvi čovek Telekoma je naveo da ova kompanija ima 11 miliona korisnika u regionu, sa potencijalom rasta za još najmanje dva miliona, da je prošle godine ostvarila ukupni prihod od 1,3 milijarde evra, a da će ove godine prihodi dostići rekordnih 1,5 milijardu evra, daleko više od ostalih provajdera u regionu.

Samo na nivou ovog regiona, kako je naglasio, prihodi Telekoma će u budućnosti dostići dve milijarde evra.

- Naš sledeći korak je međunarodna ekspanzija na prostoru Zapadne Evrope i Severne Amerike, gde živi više od 15 miliona ljudi poreklom iz Srbije, BiH i Hrvatske, koji žele da imaju što bolju komunikaciju sa zemljama iz kojih su potekli i gde imaju rodbinu i prijatelje. Telekom Srbija će im u tu svrhu ponuditi najbolje usluge i najbolje uslove - najavio je Lučić.

Međunarodna ekspanzija podrazumeva da će Telekom početi sa radom kao mobilni i multimedijalni provajder u Nemačkoj i Švajcarskoj, posle Austrije gde je već uveliko prisutan, a potom u SAD i Kanadi.

Podsetimo, hrvatski mediji su nedavno objavili poslovnu analizu prema kojoj je Telekom Srbija na tržištima svih zemalja bivše Jugoslavije drugu godinu zaredom ubedljivo najuspešnija kompanija i po prihodima i po profitu, dok je Vladimir Lučić tim povodom istakao da je srpski Telekom prerastao ovaj region i da će stati u red najboljih evropskih kompanija u sektoru telekomunikacija.

Telekom Srbija Grupa u regionu eks-Ju 

- Broj korisnika: 11 miliona 
- Potencijal: još 2 miliona 
- Prihodi 2021: 1,3 milijarda evra 
- Prihodi 2022: 1,5 milijarda evra 
- Potencijal: 2 milijarde evra  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading