NASELJE NA VOŽDOVCU PRAVA OAZA ZA ŽIVOTINJE: Stanari nikad ne znaju koju će da zateknu kad izađu napolje

Autor:

Vesti

19.08.2022

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon svinja i zmija, sada se u ulazu jedne zgrade u ulici Vojvode Vlahovića na Voždovcu pojavila i uplašena ovčica.

NASELJE NA VOŽDOVCU PRAVA OAZA ZA ŽIVOTINJE: Stanari nikad ne znaju koju će da zateknu kad izađu napolje

Foto: Privatna arhiva

ovca

Stanovnici beogradskog naselja u ulici Vojvode Vlahovića više se i ne iznenađuju kada u svom okruženju uoče neku životinju, jer ovaj deo Voždovca kao da je postao mini zoološki vrt.

Svaki put kada napuste svoj dom, meštani ovog naselja suočeni su sa činjenicom da mogu zateći neku domaću životinju, ili neku ne taku prijatnu za videti poput zmije, što je sve češći slučaj.

Kako kažu ovo ih više ne čudi, jer su pre samo mesec dana posmatrali kako po naselju potpuno opušteno, kao da su u prirodnom staništu, šetaju svinje.

Ovog puta, jedna od žiteljki pomenutog naselja u ulazu svoje zgrade u Miljana Miljanića 5G pronašla je upravo ovcu, što je kratko prokomentarisala za Republiku:

- Pre neki dan je u naselju bilo čitavo stado ovaca. Ova je od jutros kod ulaza u zgradu, deluje pomalo uplašeno. Udario je kombi i povredio, verovatno je sve istraumirana, tako i deluje.

Njena komšinica potvrđuje da su osim svinja koje su pre mesec dana bile redovna pojava, i ovaca koje su aktuelne u poslednje vreme, zapravo najverniji stanovnici ovog kraja zmije, koje se često i dug vremenski period pojavljuju u naselju, a na čiji prizor, čini se, meštani postaju postepeno imuni.

Foto: Instagram printscreen

Svinje koje šetaju naseljem

Na Instagramu, gde je postavljena fotografija svinja koje se "najnormalnije" šetaju između zgrada i automobila postoji niz šaljivih komentara, od kojih neki anticipiraju sledeće stanovnike ovog naselja.

- Počeće i krave da šetaju.

- Da li je neko izgubio svinje?

- Divlji Beograd.

To su samo neki od komentara ispod posta na stranici "Moje naselje" na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading