SRPSKI PRIPADNIKA SAJ POKORIO AMERIKU: Jovica Spajić najbrži od najbržih!

Autor:

Vesti

18.08.2022

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na trci "Bigfoot 200" koja je održana u Americi u državi Vašington Jovica Spajić, pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice osvojio je prvo mesto.

SRPSKI PRIPADNIKA SAJ POKORIO AMERIKU: Jovica Spajić najbrži od najbržih!

Foto: Instagram/printscreen

Najbolji od najboljih, u srcu Amerike, pripadnik srpske Specijalne antiterorističke jedinice, Jovica Spajić osvojio je trku "Bigfoot 200", održanoj u Vašingtonu.

Ovim uspehom, pohvalilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, koje je postavilo Spajićeve fotografije uz opis:

- Na trci od 200 milja, na putu da završe ovaj ogroman izazov, učesnici su imali veoma komplikovan i težak teren koji je uključivao prelazak preko duge linije grebena vulkanske planine "St. Helens", duboke stare šume, zelene i guste poput prašume, maglovite planinske vrhove, kroz bezbroj potoka, reka i još mnogo prirodnih prepreka. U vremenu od 56 sati, 52 minuta i 3 sekunde, naš Jovica je stigao prvi. Čestitamo na tako velikom uspehu!

Spajiću je ovo još jedan u nizu uspeha, koje postiže od 2012. godine, kada je bio jedini predstavnik Balkana na trci ’’Sahara race’’​ u dužini od 250 km, gde u konkurenciji 250 trkača iz celog sveta osvaja 17. mesto u ukupnom plasmanu,​ ​a​ ​5.​ ​mesto​ ​u​ ​svojoj​ ​konkurenciji.

Nakon toga, on kreće sa svetskim ultramaratonskim trkama i postaje jedan od najboljih ultramaratonaca sveta. 

U 2021. godini, ovaj pripadnika SAJ je osvojio prvo mesto u „foot“ diviziji u trci dugoj 350 milja, koje je prešao u vremenu od 7 dana, 5 sati i 1 minut, koja se odigrala na Aljasci, kao i drugo mesto na Moab 240 ukupno sa drugim najboljim vremenom u istoriji trke, gde je 240 milja istrčano za 56 sati i 54 minuta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading