Zaštitnik građana kontroliše nadležne organe zbog deteta nađenog u fontani

Autor:

Vesti

01.08.2022

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, na osnovu informacija iz medija da je uhapšen muškarac koji je svoje dete terao da prosi i kaznio tako što ga je skinuo golog i ostavio u fontani na Novom Beogradu, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Gradskog centra za socijalni rad Beograd.

Zaštitnik građana kontroliše nadležne organe zbog deteta nađenog u fontani

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Zaštitnik građana je iz medija došao do saznanja da je dete (9) nađeno golo i u veoma lošem zdravstvenom stanju u fontani na Novom Beogradu, kao i da ga je otac često otimao iz Doma za decu bez roditeljskog staranja, terao da prosi i tukao kada mu ne bi doneo dovoljno novca. 

Od Gradskog centra za socijalni rad Beograda Zaštitnik građana traži da mu roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležnog odeljenja Centra za socijalni rad u konkretnom slučaju, uz dostavljanje relevantne dokumentacije.

U oviru postupka, a u duhu dobre saradnje imajući u vidu zajednički interes i obavezu svih državnih organa Republike Srbije da preduzimaju aktivnosti i razmenjuju informacije u cilju zaštite ljudskih prava, a posebno prava deteta, Zaštinik građana je od Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi informacije o eventualnom postupanju u ovom slučaju.

Isto tako, Zaštitnik građana je u duhu dobre saradnje od Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zatražio da ga u što kraćem roku izvesti o svim okolnostima lišenja slobode oca deteta, o tome da li je protiv njega ranije vođen krivični postupak i za koje krivično delo, kao i koji je eventualni ishod tih postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading