MARIĆ POSLE DODELE FREKVENCIJA: REM nije mogao dozvole da da televizijama koje su NARODU ODVRATNE!

Autor:

Vesti

29.07.2022

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija napala televizije koje su dobile nacionalnu frekvenciju, zovu ih poltronskim. Manojlović prozvao Marića da mu je REM staratelj.

MARIĆ POSLE DODELE FREKVENCIJA: REM nije mogao dozvole da da televizijama koje su NARODU ODVRATNE!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Prava bura na srpskom medijskom nebu digla se nakon što je REM nacionalnu frekvenciju dodelio televizijama Pink, Prva, Hepi i B92.

Ovo su četiri televizije koje su se za svoje medijsko nebo izborile među njih 14, a nacionalnu pokrivenost između ostalih nisu dobile Nova S, kao ni N1, zbog čega je odmah krenuo ofanzivni, a pomalo i ljubomorni udar na televizije koje u tome uspele.

Tako je već na portalu N1 osvanuo tekst u kome je izjava Save Manojlovića, direktora kampanje Kreni-promeni, sa pompeznim naslovom, u kome se vređaju televizije koje su dobile nacionalnu frekvenciju.

- Frekvencije dobile TV koje su se dokazale kao poltronske prema SNS - navodi se u ovom tekstu.

Republika

Foto: printskrin

 

Ništa blaži u svojoj "kuknjavi" o REM, nije bio Manojlović na svom nalogu na Tviteru, u kome je udario na glavnog urednika TV Hepi, Milomira Marića, navodeći da mu je REM staratelj, a kao dokaz za svoje sramne tvrdnje izneo je staru fotografiju na kojoj se Marić pozdravlja sa članicom REM-a.

- REM je ponovo prekršivši zakon dodelio nacionalne frekvencije PINK-u, Hepiju, B92 i Prvoj. Olivera Zekić i REM su staratelji Mitroviću, Mariću i svima koji krše zakon - napisao je Manojlović.

Milomir Marić, glavni urednik TV Hepi za Republiku odgovorio je na ove gnusne optužbe, iako važi stara dobra - ko gubi, ima prava da se ljuti.

- Savo je čovek koji krši zakon, radio je u Ustavnom sudu, zaposlen u Institutu za uporedno pravo. Državni je službenik i trebalo bi da poštuje platu koju dobija, a ponaša se kao da je uličar. Jedino je ubačen u opoziciju da pravi nered. Celo njegovo političko delovanje je zasnovano na milosti Aleksandra Vučića, koji ga štiti da ga neki besni vozač ne baci u Savu sa Gazele kad pravi gužvu. Tako da ne znam šta priča. On je najbolja antireklama opozicije - naveo je Marić za Republiku i dodao:

Jedan čovek mu je, prema glasovima svedoka u jednom tržnom centru u Americi dao neku majicu i on je mislio da je to kao na biciklističkim trkama, žuta majica, on vozi trku posle Vučića. Mislio je da je to znak, njemu se javilo da će biti sledeća stvar. Ljudima je žao da ga upozore da je smešan zbog toga.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Savo Manojlović

Marić je podvukao i to da su frekvencije dobile isključivo televizije koje narod gleda.

- Mislim da je u redu. Frekvencije su dobile televizije koje narod gleda, to je volja naroda, nikakva politika tu nije prisutna, najslabija TV koje je dobila je 10 puta gledanija od ovih koje je nisu dobile, a neke su i 100 puta gledanije. REM nije mogao da daje frekvenciju televizijama koje su narodu odvratne i koje narod ne gleda.

Kao zaključak u razgovoru za Republiku, Marić je ukazao na to da je oduvek bio politički nepodoban:

- Za razliku od Manojlovića, ja nikada nisam radio u državnoj službi, ni u vreme Tita, niti za vreme Milosevića ni nakon Petog oktobra, ni sada za vreme Vučiča, uvek sam bio politIčki nepodoban.

KONKURS ZA PETU FREKVENCIJU 

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), Olivera Zekić izjavila je danas da bi odluka o petoj nacionalnoj frekvenciji za televizije mogla da bude doneta do kraja jeseni, nakon što su danas televizije Prva, Pink, Hepi i B92 ponovo dobile te dozvole.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Olivera Zekić

Komentarišući odluku da televizije Prva, Pink, Hepi i B92 ponovo dobiju frekvencije, Zekić je naglasila da je odluka doneta profesionalno i da su u razmatranje uzeti stavovi struke, javnosti i svih drugih.

Na odluku REM reagovao je i advokat i novinar Vladimir Đukanović, koji je na vickast način "potkačio" medije koji su nezadovoljni odlukom, aludirajući na one koji se nalaze u vlasništvu Dragana Šolaka - Nova S i N1.

- Bravo za REM. Gledaće se kvalitetan program. Plus na sve je činjenica da ga prave domaće televizije, a ne neke iz Luksemburga - napisao je Đukanović na Tviteru.

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pegi

01.08.2022 08:02

Da li pod kvalitetnim programom mislite na Zadrugu, Farmu, Parove i turske serije. To vam je stvarno kvalitetan program. Ne gledam ni N1 ali svi ste isti. Ni na jednoj televiziji ništa normalno nema da se vidi