Poverenik za samostalnost tužilaca utvrdio da su Nova S i N1 neprimereno TARGETIRALI tužioce u predmetu "MALOG SENTE"!

Autor:

Vesti

27.07.2022

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poverenik za samostalnost Državnog veća tužilaca (DVT) pozvao je medije da ne vrše neprimereni uticaj na javno tužilaštvo iznošenjem neproverenih ili neutvrđenih navoda kojima se, u biti, pokušava uticati na javno tužilaštvo u njegovom postupanju i dovodi u pitanje profesionalni i moralni integritet nosilaca javnotužilačke funkcije.

Poverenik za samostalnost tužilaca utvrdio da su Nova S i N1 neprimereno TARGETIRALI tužioce u predmetu "MALOG SENTE"!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ/printscreen

Reagujući na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da to tužilaštvo i postupajuće tužioce zaštiti od neprimerenih uticaja i pritisaka na postupanje u konkretnom predmetu, Poverenik je ukazao na zabranu uticaja, na bilo koji način, na javno tužilaštvo u vršenju njegovih ustavnih i zakonskih ovlašćenja.

U saopštenju objavljenom na sajtu DVT, Poverenik dalje konstatuje da je neprimereno i neprihvatljivo ciljanje ličnosti tužioca, njegovog dostojanstva i profesionalnog integriteta kada ne postoje dokazi koji bi ukazivali na to da je tužilac učinio tačno određene nedostatke ili zloupotrebe u svom postupanju, što se može uočiti u dosadašnjem radu pojedinih medija.

- Imajući prethodno navedeno u vidu, pozivam medije da poštujući pravo na informisanost, slobodu izražavanja i političko delovanje, ne vrše neprimereni uticaj na javno tužilaštvo iznošenjem neproverenih ili neutvrđenih navoda kojima se, u biti, pokušava uticati na javno tužilaštvo u njegovom postupanju, dovodi u pitanje profesionalni i moralni integritet nosilaca javnotužilačke funkcije - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading