Život vam se može promeniti ako uradite samo jednu sitnicu! Danas je SVETI JAKINT!

Autor:

Vesti

16.07.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Svetog mučenika Jakinta.

Život vam se može promeniti ako uradite samo jednu sitnicu! Danas je SVETI JAKINT!

Foto: Printskrin/spc.rs

Jednom kada car Trajan sa svima dvorjanima svečano prinošaše žrtve idolima, Jakint izostade od ove ckverne svečanosti. Zato bi optužen i pred cara na sud izveden. Car ga savetovaše, da se odrekne Isusa Hrista i prinese žrtve idolima.

Ali Jakint osta tvrd kao dijamant, i reče caru: "Ja sam hrišćanin, Hrista poštujem, Njemu se klanjam, i Njemu prinosim na žrtvu živu sebe samog”.

Po naredbi carevoj ništa mu ne davahu za jelo osim idolskih žrtvoprinosa. No Jakint to ne hte jesti, i posle 8 dana umre u tamnici.

I videše tamničari dva svetla angela u tamnici: jedan pokrivaše telo mučenikovo svojom svetlom odećom, a drugi polagaše divan venac na glavu njegovu. I sva tamnica beše svetla i mirisna. Česno postrada mladi Jakint i večnom slavom uvenča se 108 god.

Izgovorite ovaj tropar i život vam se može promeniti:

Mučenik Tvoj Gospode, Jakint, u stradanju svome je primio nepropadljivi venac, od Tebe Boga našega, jer imajući pomoć Tvoju mučitelje pobedi, a razori i nemoćnu drskost demona: Njegovim molitvama spasi duše naše.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading