RGZ-U UKAZANO JOŠ JEDNO MEĐUNARODNO PRIZNANJE: Izabran predstavnik Srbije odlukama UNGGIM-a i Vlade Srbije

Autor:

Vesti

06.07.2022

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabran je predstavnik Republike Srbije v.d pomoćnik direktora Republičkog geodetskog zavoda Darka Vučetića za člana izvršnog odbora za Evropu - Organizacija Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama za Evropu dala novo međunarodno priznanje.

RGZ-U UKAZANO JOŠ JEDNO MEĐUNARODNO PRIZNANJE: Izabran predstavnik Srbije odlukama UNGGIM-a i Vlade Srbije

Foto: RGZ

Organizacija Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama za Evropu (UNGGIM) izabrala je predstavnika Republike Srbije v.d. pomoćnika direktora Republičkog geodetskog zavoda Darka Vučetića za člana izvršnog odbora za Evropu na devetom zasedanju Komiteta ovog tela.

Ovo je novo međunarodno priznanje iz UNGGIM-a za Republički geodetski zavod, imajući u vidu da je direktor RGZ-a mr Borko Drašković član svetskog komiteta UNGGIM.

Činjenica da su predstavnici Republičkog geodetskog zavoda izabrani na visoke pozicije u krovnoj i najvažnijoj organizaciji svih katastarsko-karografskih institucija u svetu ukazuje na poverenje koje RGZ uživa na međunarodnom nivou za ostvarene rezultate i reforme koje Republika Srbija sprovodi u ovoj oblasti poslednjih nekoliko godina.

Republički geodetski zavod ima i podršku Vlade Republike Srbije koja je odobrila otvaranje konkursa za stalno zapošljavanje stručnih kadrova. Konkurs će biti oglašen za 113 lica sa visokom i višom stručnom spremom i biće prilika za mnoge mlade inženjere geodezije, informatike i diplomirane pravnike da konkurišu za radna mesta u državnoj instituciji koja je lider na polju digitalizacije, a u svom fokusu ima građane i privredu kojima je na usluzi. Na konkursu će biti oglašeno i 71 mesto sa srednjom stručnom spremom i 2 radna mesta sa nižom stručnom spremom.

Od 2018. godine RGZ je svake godine sprovodio konkurse za zapošljavanje i primio u stalni radni odnos 680 mladih stručnjaka iz različitih stručnih i tehničkih oblasti i na taj način smanjio prosečnu starost svojih zaposlenih, sa čak 55 na 46 godina. Podmlađivanjem kadra Republički geodetski zavod obezbedio je transfer znanja i iskustva sa starijih kolega na mlađe i obezbedio kadar sa višim stepenom informatičkih znanja.

Sa novim konkursom Republički geodetski zavod očekuje da ostvari značajno pojačanje kadrova u službama za katastar nepokretnosti i na taj način efikasnije i brže odgovori na sve zahteve građana, prenosi Kurir. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading