Očajna majka agresivnog mladića sa AUTIZMOM KOD JOVANE JEREMIĆ: Ne možemo da mu pomognemo, sve je porazbijao po kući, tukao je i mene i OCA

Autor:

Vesti

02.07.2022

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru rubrike "Pisma gledalaca" voditeljka televizije Pink Jovana Jeremić je imala priliku da razgovara sa majkom ekstremno agresivnog mladića (16) koji boluje od autizma. Kako je istakla, poslednje dve godine, sa dolaskom korona virusa, zdravstveno stanje njenog deteta naglo se pogoršalo.

Očajna majka agresivnog mladića sa AUTIZMOM KOD JOVANE JEREMIĆ: Ne možemo da mu pomognemo, sve je porazbijao po kući, tukao je i mene i OCA

Foto: printscreen/TV Pink

Majka deteta sa autizmom kod Jovane Jeremić

Majka Tihana Nikolić kaže da je njen sin dete u stanju autizma, i da je on od svoje treće godine života pod pratnjom psihijatra.

- Od početka marta prošle godine počinju njegove promene. O svemu posedujem dokumentaciju. Dete je kući porazbijalo sve, ja tu nisam mogla da reagujem, odvežen je u lošem stanju nu bolnicu, tu je povreda sanirana, povrede je naneo sam sebi... Fizički je nemoguće da mu pomognemo. On ima 130 kila. Lekari na dečijoj psihijatriji su nas odmah primili - rekla je majka.

Foto: printscreen/TV Pink

Ogrebotine po vratu

 

Majka dečaka je otkrila da je njeno dete na psihijatriji takođe pretukao jednog od radnika, što je izazvalo dodatni strah.

- Moje dete je blokiralo ceo sistem na klinici tih dana. Pušteni smo kući, dobili smo terapiju... Ovom prilikom se zahvaljujem svim psihijatrima na klinici, i hvala im što su ovoliko pružili... Kada smo došli kući, išla sam u bolnicu Gornja Toponica, smatrala sam da postoji mogućnost da ga tamo smestim, međutim, tamo pacijenti ispod 18 godina ne mogu biti smešteni - dodala je majka.

Kako je žena otkrila, ona je kontaktirala i Ministarstvo zdravlja, gde je upućena na kliniku u Palmotićevoj.

Foto: printscreen/TV Pink

Momak koji boluje od autizma

- Dobili smo termin za pregled, dobili smo vozilo, neuropsihijatra, medicinsku sestru u pratnji... Otišli smo u Beograd, primio nas je lekar i napisao izveštaj u kome se kaže da nema indikacija za lečenje. Poslao nas je u Doktora Subotića, po nas je došla načelnica, sagledala dokumentaciju, i dodala da nema kapaciteta - rekla je majka pa nastavila:

- Sve vreme smo bili na vezi sa Ministarstvom zdravlja - kaže ona.

Kako je majka istakla, i ona, ali i njen suprug dobili su batine od rođenog deteta. Tom prilikom, zadobila je potres mozga, dodajući da se teško izborila sa dešavanjima.

Vesna Petrović, predsednica Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom ističe da je dečak, pre marta meseca bio normalan. On je, kako je rekla, pisao, čitao i živeo normalnim životom.

- Obično je nešto okidač. Ovde je okidač bila korona, prevelika zatvorenost. Možda je bilo to što smo svi bili kući. Moje dete je stalno tražilo da ide u školu. Ovo može da bude i pubertet - dodala je ona, prenosi Espreso.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading