Majka u Hrvatskoj IZBELJIVAČEM lečila dete od autizma! "Magistarka prirodne medicine" iz komšiluka savetuje roditelje da špricaju deci hlor-dioksid u usta!

Autor:

Svet

17.06.2022

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Decu sa autizmom pojedini roditelji u Hrvatkoj leče hlor-dioksidom. I dok dok stručnjaci upozoravaju da je to izbeljivač, hrvatske institucije ne mogu da im stanu na kraj.

Majka u Hrvatskoj IZBELJIVAČEM lečila dete od autizma! "Magistarka prirodne medicine" iz komšiluka savetuje roditelje da špricaju deci hlor-dioksid u usta!

Foto: Ilustracija: Pixabay

Jedna majka je svoje dete s autizmom lečila hlor-dioksidom, a sada se kaje.

Svaki put kad mu špricnem tu dozu u usta ne osećam se dobro. Srdi gore od deterdženta. Njemu iz usta smrdi kao kad čistiš WC. Ali tako mora biti, to je dobro za njega. Pa izlečiće se - navela je ona.

Sve je to radila, kaže, po uputstvu žena koje se predstavljaju kao magistarke prirodne medicine.

– Ona mi priča da je kod mog deteta ipak nešto s duhovne strane u pitanju i da ga možda odvedem na egzorcizam…”, dodala je, a kako je vreme odmicalo, bilo je sve gore. Onda se dogodio i preloman trenutak - rekla je ona.

– Jedan dan sam tako mučkala taj hlor i kapljica je pala na crni tanjirić koji je u sekundi izbledeo. Shvatim da već neko vreme primećujem da mi je sudopera sva izbledela. I onda sam se zgrozila jer mi je prošlo kroz glavu da to moje dete pije, tada sam shvatila šta radim i prestala sam sa svime - rekla je žena.

Prestanak lečenja dece s autizmom ovom metodom traže i studenti i profesori sa Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta. Pokrenuli su peticiju i prikupili više od 3000 potpisa.

– Cilj peticije je da posluži kao alat, dopis nadležnim institucijama kako bi se ogradili i zabranili primenu CD protokola u svrhu lečenja autizma - kaže studentkinja Monika Kukavica.

Teorija iza CD protokola je da autizam izazivaju paraziti u crevima koje moderna medicina ne prepoznaje, a koje može da ubije hlor-dioksid. Šefica kabineta za poremećaj spektra autizma kaže da ta metoda nema nikakvo naučno uporište.

– Želimo najoštrije da osudimo i ogradimo se od ponašanja osobe koja navodi da je edukacijski rehabilitator. Mi ne propisujemo lekove CD protokole - rekla je doc.dr. sc. Jasmina Stošić sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Pedijatar dr Edgar Glavaš upozorava da je CD izuzetno agresivna i otrovna hemikalija od koje su zabeleženi i smrtni slučajevi.

– I ako neko misli da MMS nije industrijski izbeljivač neka neka samo malo to pošprica po omiljenoj odeći pa će se vrlo brzo uveriti da je industrijski izbeljivač - rekao je on.

HALMED kao i američka Agencija za hranu i lekove, kao i nadležna tela u Australiji, Kanadi i Nemačkoj potvrđuju da je CD sadrži hemijske elemente koji se koriste u sredstvima za dezinfekciju, pesticidima i tekstilnoj industriji.

Primena ovih proizvoda može da nanese ozbiljne posledice po zdravlje ljudi - rekla je portparolka HALMED-a Ivana Šipić Gavrilović.

Iz lekarske komore navode da su dobili mejl zabrinute građanke s podacima o osoba – nadrilekara i da su ga prosledili MUP-u.

Problem je što u Hrvatkoj upotreba hlor-dioksida nije zakonski zabranjena kao u SAD. Cilj peticije je da se to promeni, a to želi i majka koja je “lečila” svoje dete istim, piše Dnevnik.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading