NAPADAJU NAS JER SMO RAZOTKRILI TAJKUNA NEBOJŠU: "Profesionalni" mediji udarili na Republiku zbog tekstova o imovini ministra

Autor:

Vesti

30.06.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrde da su znali da Stefanović ima vilu od 1.000 kvadrata, da ima tajne prolaze, skupocen nameštaj, ali da o tome nisu hteli da pišu pet godina.

NAPADAJU NAS JER SMO RAZOTKRILI TAJKUNA NEBOJŠU: "Profesionalni" mediji udarili na Republiku zbog tekstova o imovini ministra

Foto: Srpski telegraf/republika.rs, E-Stock

Predstavnici opozicionih, samoprozvanih profesionalnih medija napali su Srpski telegraf jer je otkrio aferu o imovini ministra odbrane Nebojše Stefanovića. Da skandal bude još veći, oni su istakli da se za podatke o luksuznoj vili s tajnom prolazom, skupocenim nameštajem znali još pre pet godina. Međutim, nejasno je zašto nisu hteli da objave da ministar s platom od 1.000 evra mesečno ima imovinu na kojoj bi mu pozavideli i neki tajkuni.

Umesto odgovora na to pitanje, pokušali su da omalovaže naš list, pokazujući da ih ne zanima kako je Stefanović, zvezda medija u vlasništvu Dragana Šolaka, stekao toliko bogatstvo.

- Srpski telegraf "otkrio" nešto što svi znamo najmanje pet godina, da Nebojša Stefanović ima imovinu koju od plate nije mogao da kupi ni za 20 života. Kako bi se silno iznenadili kad bi znali da isto važi za 99,9 odsto funkcionera SNS. Oh, wait... znaju, samo je Neša na tapetu - napisao je na Tviteru Nenad Milosavljević, novinar Njuzneta i saradnik Zorana Kesića.

Republika

Foto: ST/P.Divac

Milan Lađević

Milan Lađević, izvršni direktor "Medijske mreže", postavio je, takođe na Tviteru, Milosavljeviću konkretno pitanje:

- Zašto su to krili "profesionalni" mediji tajkuna Šolaka ako znate pet godina? Da li su kod vas pojedinci zaštićeni iako su iz SNS?

TEŠKO LICEMERJE

Kolumnista u dnevnom listu Politika Aleksandar Apostolovski ima jednostavno objašnjenje zašto su "profesionalni" mediji godinama krili da jedan od ministra ima milionsku imovinu.

- Nekada mediji često vole više da se bave drugim medijima nego sobom - poručuje naš sagovornik.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Marko Matić

Marko Matić, direktor Centra za odgovorne medije, ističe u razgovoru za Republiku da je po sredi neodgovoran i neprofesionalan odnos pojedinih medija.

- Teško je komentarisati licemerje i odsustvo svakog smisla u tvrdnjama da mediji ne treba da pišu o svojim otkrićima u situacijama kada je neko, navodno, znao ranije. To otkriva i neodgovoran i neprofesionalan odnos prema medijskim sadržajima koji stoje u pozadini ovakvog stava. Svojim ponašanjem deo medija u Srbiji svakodnevno pokazuje da im istina, činjenice i javni interes nisu na prvom mestu, već su im to isključivo interesi njihovog vlasnika, koji svoje medije redovno koristi kao batinu za obračun s konkurencijom - ističe Matić.

LUKSUZNA GAJBA

Podsetimo, Republika je razotkrila da ministar Nebojša Stefanović ima vilu od 1.000 kvadrata, koja je vredna 3,2 miliona evra.

- S obzirom na to da ovaj ministar ima prijavljena primanja koja ima kao šef Ministarstva odbrane, prava je misterija kako je poštenim radom uspeo da se ovako bogato skući. Stefanović je od dve kuće napravio jednu. Dve nekretnine spaja pokretni tajni zid, koji je uređen kao da je deo biblioteke. Da je samo najskuplje dovoljno dobro za ministra, govori i izbor materijala i nameštaj kojim je Stefanović opremio dom, a što se vidi i po fotografijama koje su majstori slali jedni drugima, a do kojih je došla Republika - pisao je naš list.

Na ova pitanja Stevanović ćuti treći dan

Ministar Stefanović ćuti već treći dan, te na pitanja koja smo mu ovih dana slali odgovore još nismo dobili.

1. Da li je tačno da ste spojili dve kuće u jednu i da ta nekretnina vredi više od tri miliona evra?

2. Postoji li tajni zid, biblioteka koja razdvaja i koja je prolaz iz jedne kuće u drugu?

3. Da li je u kući postavljen luksuzan italijanski mermer?

4. Jesu li kupatila opremljena specijalnim, providnim slavinama, koje koštaju nekoliko hiljada evra?

5. Koliko je koštao nameštaj i da li je tačno da su i kreveti iz kolekcije poznatih brendova?

6. Da li vozite skupocen automobil mercedes?

7. Na koji način ste stekli ovu nekretninu i da li je moguće da ste je od plate luksuzno opremili?

I drvo u službi diskreditacije

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Antonela Riha

I novinarka Antonela Riha pridružila se hajci na naš list. Ovu voditeljku posebno je pogodilo to što smo objavili da jedna sadnica drveta, koja je uz bazen Stefanovićeve vile, košta 8.000 evra.

Pokušala je da s komentarom o ceni drveta skrene pažnju s ključnih stvari i pitanja odakle Stefanoviću novac za vilu i sav luksuz u njoj. A što se tiče cena specijalnih vrsta bonsai drveća, mogla je da se uveri i ona sama da je htela da izgugla. Saznala bi da postoje i vrste čija cena po sadnici dostiže i do milion dolara, a kojoj su pisali ne samo srpski veći i strani mediji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading