ČAROBNJAKU, ODAKLE TI MILIONI? Stefanović s platom od 1.000 evra živi kao bubreg u loju!

Autor:

Vesti

29.06.2022

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za kupovinu luksuzne kuće ministru bi trebalo 3.200 mesečnih zarada, što znači da bi za ovu vilu morao da radi više od 260 godina. Po vrednosti imovine ministar prešišao i tajkune.

ČAROBNJAKU, ODAKLE TI MILIONI? Stefanović s platom od 1.000 evra živi kao bubreg u loju!

Foto: Srpski telegraf/republika.rs, E-Stock

Ministar odbrane Nebojša Stefanović pravi je čarobnjak. Uspeo je da s platom od 115.386 dinara, što je oko 1.000 evra, kupi vilu vrednu 3,2 miliona evra, koja se prostire na 1.000 kvadrata. Sagovornici Srpskog telegrafa kažu da fotografije koje je objavila Republika, a koje pokazuju Stefanovićevo luksuziranje, treba da bude predmet ozbiljnih istraga nadležnih organa, pre svega tužilaštva, koje mora da utvrdi kako je stečen novac.

Uzimajući zvanične podatke koje je ministar i potpredsednik Vlade naveo u imovinskoj karti, Stefanoviću je trebalo 3.200 mesečnih plata da bi postao vlasnik ovakve nekretnine. Prosta računica pokazuje da bi ministar morao da radi više od 260 godina, a da nijedan dinar zarade ne potroši da bi mogao da ima ovakvu kućerinu.

Stefanović je dve kuće tajnim prolazom spojio u jednu. Majstori, koji su, prema preciznim nacrtima, izvodili radove u kući ministra odbrane dostavili su našem listu fotografije na kojima se vidi sva raskoš ministrove vile. Tu su providne česme, italijanski mermer, plakari od američkog oraha, mini-teretana...

PREŠIŠAO I TAJKUNE

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Božidar Spasić

Bivši operativac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić poručuje da tužilaštvo samo na osnovu fotografija koje je objavila Republika ima pune ruke posla.

- S ovom imovinom, samo s ovom kućom Stefanović je prešišao i neke tajkune. S platom od 1.000 evra može pristojno da se živi. Kao ministar, sigurno ima neke pogodnosti, kao što je službeni automobil, za koji ne plaća gorivo i slično. Ali kada bismo zbrojili sve povlastice, to mu ni blizu ne bi bilo dovoljno da se skući u vili vrednoj više od tri miliona evra. Za tu vrstu čarobnjaštva nadležno je tužilaštvo, istražni organi, koji treba da ispitaju poreklo imovine, ali i poreklo novca koji Stefanović ima, a koji očigledno nije prijavio u imovinskoj karti - mišljenja je Spasić.

Dodaje da, pored imovine, zabrinjava krš i lom koji su posle Stefanovića ostali u ministarstvima koje je on vodio:

- Dok je, kao ministar policije, držao konferencije, zamajavao nas pričama o hapšenjima zbog dve ili pet grama droge, iza kulisa je vođena druga opasna igra. Prisluškivan je predsednik Srbije, što je ugrožavanje države i ustavnog poretka. Na sva usta je pričao protiv mafijaša, da neće dozvoliti da imaju tajne bunkere... E sad neka objasni šta će njemu tajna soba, od koga to hoće da sakrije i zašto.

Spasić ističe da je i u Ministarstvu odbrane nastao haos otkako je Stefanović preuzeo vođenje ovog resora, te da je jasno da je posle njegovog upravljanja u pomenutim sistemima nastao haos.

- Trebaće vremena da se sve raščivija šta je i s kim je sve to radio - mišljenja je Spasić.

DRŽAVA NA ISPITU

Republika

Foto: printscreen

Miroslav Bjegović

Doktor Miroslav Bjegović, profesor bezbednosnih, nauka kaže da je država sada na ispitu.

- Ove činjenice dovoljno govore o neusklađenosti ličnih primanja i imovinskog stanja, tj. enormnog bogaćenja za pet-šest godina, koje ukazuje na jedini mogući način sticanja prljavog kapitala - isključivo putem nelegalnih kriminalnih radnji. S obzirom na sve dosadašnje afere koje dopiru i povezuju se s aktuelnim ministrom, očigledno je da istražni organi i tužilaštvo čekaju pune ruke posla. Krajnji rezultat bi morao biti oduzimanje nelegalno stečene imovine i odgovornost za izvršena dela - zaključuje Bjegović.

Dva dana bez odgovora na sedam pitanja

Republika

Foto: mod.gov.rs

Nebojša Stefanović

Ministru Stefanoviću poslali smo pitanja, ali ni drugi dan zaredom na njih nije odgovorio:

1. Da li je tačno da ste spojili dve kuće u jednu i da ta nekretnina vredi više od tri miliona evra?

2. Postoji li tajni zid, biblioteka koja razdvaja i koja je prolaz iz jedne kuće u drugu?

3. Da li je u kući postavljen luksuzan italijanski mermer?

4. Jesu li kupatila opremljena specijalnim, providnim slavinama koje koštaju nekoliko hiljada evra?

5. Koliko je koštao nameštaj i da li je tačno da su i kreveti iz kolekcije poznatih brendova?

6. Da li vozite skupocen automobil mercedes?

7. Na koji način ste stekli ovu nekretninu i da li je moguće da ste je od plate luksuzno opremili?

Tajni prolaz

Posebna zanimljivost Stefanovićeve kuće je tajni prolaz. Majstori su, prema unapred odrađenim skicama, probili zid, ugradili dvokrilna vrata da bi spojili dve nekretnine. Da bi zamaskirali prolaz na zidu, odnosno vratima, napravljene su police za biblioteku. Kada su zatvorena, nemoguće je odgonetnuti gde se krije prolaz.

Slavina od 5.000 evra

U Stefanovićevoj vili česme su posebno značajne. Obične nisu dovoljno dobre za njegov dom, te je nabavio prozirne, koju mešaju vodu u vrtog. Ako poželite ovakvu slavinu u svojoj kući, moraćete da spremite 5.000 evra.

Mečka od 250.000 evra

Republika

Foto: Srpski telegraf/republika.rs

Stefanovićev luksuzni mercedes

Uz luks vilu ide i takav automobil. Ministar vozi mercedes GT 63 AMG, koji košta oko 250.000 evra.

Za stolice 14 plata

Kuća je opremljena skupim nameštajem, samo su stolice koštale 14.000 evra, što je 14 mesečnih ministarskih plata. Ostatak nameštaja pristiže, a među opremom su i nove fotelje, koje su još neotpakovane.

Drvo od 8.000 evra

Uz bazen, koji je u dvorištu kuće, nalazi se i ukrasno drvo, cena ove sadnice dostiže 8.000 evra.

Sve po meri

Spavaća soba opremljena je ralf loren krevetom. Ugradni plakari za skupocenu odeću i obuću su rađeni po meri.

Italijanski mermer i američki orah

I za podove su birani najkvalitetniji materijali, pa se tako u većem delu kuće nalazi italijanski mermer. Kada je reč o vitrinama, one su pravljene od američkog oraha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Podesen

29.06.2022 18:30

Završio jak fakultet, jos doktorirao,eto odakle mu.😭😭😭😭😭😭😭😭😭

ISKUSNI

29.06.2022 22:29

@Podesen - Hapsi lopinu, mada nije jedini, nakotilo se bagre.

Prcko

30.06.2022 04:28

Pa sama reč kaže - čarobnjak!

Rade

30.06.2022 05:49

Nije jedini ajd' sad' i ostali a ima ih mnogo, mnogo na uvid imovinu i pokretnu i nepokretnu.