VELIKI JUBILEJ! Patrijarh Porfirije danas u Tuzli: 140 godina od osvećenja hrama Uspenija Presvete Bogorodice

Autor:

Vesti

26.06.2022

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Tuzli će danas biti svečano obeležen veliki jubilej 140 godina od osvećenja hrama Uspenija Presvete Bogorodice u centru grada.

VELIKI JUBILEJ! Patrijarh Porfirije danas u Tuzli: 140 godina od osvećenja hrama Uspenija Presvete Bogorodice

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

U devet časova počinje sveta arhijerejska liturgija koju će da služi patrijarh srpski Porfirije, koji je sinoć stigao u grad soli gde ga je svečano docekao sa sveštenstvom, monaštvom i mnogim vernicima episkop zvorničko tuzlanski Fotije

Vasilije Perić zamenik predsednika Eparhijskog upravnog odbora Eparhije tuzlanske, rekao je da poseta patrijarha donosi veliku duhovnu radost i sreću.

Republika

Foto: youtube.com/Televizija Hram

Patrijarh Porfirije

Hram blista u punom sjaju kao i prateća zdanja koja su sređena maksimalno zalaganjem ranijeg episkopa Vasilija Kačavende koji je ovde stolovao do početka rata.

Na svečanost u Tuzli stigli su vernici sa svih srpskih strana.

Bivši Tuzlak akademik Drago Mirković kaže da je reč o događaju za pamćenje jer se naš rod sabrao na najlepši način oko svoga hrama i svog duhovnog roditelja patrijarha Porfirija, prenose Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading