HIT POREĐENJE! Ukrajinski Hari Poter protiv Lorda Voldemora

Autor: Republika

Vesti

23.06.2022

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prevazišao svoje dosadašnje izjave, poredeći Rusiju sa književnim kultnim zlikovcem iz romana Džoane K. Rouling, dok je sebi poverio ulogu junaka Harija Potera.

HIT POREĐENJE! Ukrajinski Hari Poter protiv Lorda Voldemora

Foto: printscreen/youtebe.com

- Znamo ko je Voldemor u ovom ratu, a ko Hari Poter, tako da znamo kako će se rat završiti - rekao je Zelenski, prenosi Rojters, aludirajući na pobedu Ukrajine nad ruskom invazijom.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski uporedio je danas Rusiju sa izmišljenim zlikovcem, na čijoj je strani u popularnom serijalu Džoane K. Rouling, brojno ljudstvo, mračna magija, kao i snažni i zli pomoćnici, koji ipak ne uspevaju da odnesu prevagu nad mladim čarobnjakom Harijem Poterom.

Na to je reagovala i Tviter zajednica, zanimljivom fotografijom na kojoj je ukrajinskom predsedniku na čelo stavljen prepoznatljiv znak mladog čarobnjaka.

 

Zelenski je to rekao tokom razgovora sa studentima univerziteta u Torontu, kada je jedan student zapazio da su ga njegove pristalice poredile sa britanskim vođom iz Drugog svetskog rata Vinstonom Čerčilom i Harijem Poterom, izmišljenim dečakom čarobnjakom koji je konačno pobedio svog najvećeg neprijatelja Lorda Voldemora.

On je zahvalio na ovakvim poređenjima i podsetio da je Hari Poter bolji od Voldemora.

Agencija podseća da je Zelenski bivši komičar koji je nekada igrao izmišljenog predsednika u popularnoj TV seriji pre nego što je ušao u politiku, pa mu ovakve populističke izjave nisu strane i uvek izazovu brojne komentare i otvorene diskusije u javnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading