ODRASTAO JE U BIZARNOM KULTU, tek sada skupio hrabrost i otkrio bizarne tajne svoje porodice: IMAM 150 BRAĆE I SESTARA I 27 MAJKI

Autor: Republika

Vesti

12.06.2022

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin najpoznatijeg kanadskog poligamiste Merlin Blekmur zajedno sa polubraćom otkrio kako je to odrastati u porodici koja broji preko stotinu članova.

ODRASTAO JE U BIZARNOM KULTU, tek sada skupio hrabrost i otkrio bizarne tajne svoje porodice: IMAM 150 BRAĆE I SESTARA I 27 MAJKI

Foto: Instagram/printscreen

Najpoznatiji kanadski poligamista, Vinston Blekmur sklopio je brak sa 27 žena, dobivši 150 dece, a svoju neverovatnu situaciju, pravdao je time da "je radio ono što mu je Bog rekao da radi".

Ovu zatvorenu zajednicu u Bountifulu u Kanadi, budući da se Blekmuru sudilo za poligamiju, nakon što ga je prijavila jedna od njegovih bivših žena Džejn Blekmor, napustila su tri brata kako bi bila bliže svojim majkama.

Radi se o Merlinu Blekmuru (19) i njegovoj polubraći Marariju (19) i Vorenu (21) kako prenosi portal Srbija danas.

Foto: Instagram/printscreen

Merlin sa rođacima

Oni su napustili kult u želji da jednog dana osnuju svoje porodice, koje neće biti deo ovog produkta Blekmurove poligamije i sada na društvenim mrežama dele svoja iskustva iz zajednice kojoj su pripadali.

- Želeo sam da pričam o tome, ali sam morao da odem jer sam se plašio da će se neko pojaviti na mom pragu i uraditi mi nešto veoma loše samo zbog toga što sam pričao o svom odrastanju - navodi Merlin i ističe da je sada u poziciji da može da priča o tome.

U drugom videu, on objašnjava kako deli rođendan sa još jednim polu-bratom i polu-sestrom i da su oni zbog toga zapravo trojke, iako imaju različite majke.

Velika je i razlika u godinama - njegov najstariji brat ima 44 godine, a najmlađi samo 1 godinu, a kako je naveo nekada su spajali rođendanske žurke, pa je to sve bila jedna velika proslava.

RAZREDNI IM BIO OTAC

Voren Blekmur objasnio je neobičnost dinamike porodice u kojoj su žene njegovog oca mahom bile sestre.

- To je poprilično neobično ali moj otac je imao 27 žena u jednom trenutku i bile su 4 grupe sa po 4 sestre i sve iz različitih porodica. U mom odeljenju u školi bilo je 19 učenika od čega su 5 braće, 4 sestre, 7 rođaka i 2 sestrića - naveo je Voren, a najbizarnije od toga bilo je što im jeotac bio razredni starešina.

Najmlađeg brata Mararija sačekalo je neprijatno iznenađenje kada je napustio ovu školu i otišao na završnu godinu državne, gde je na času istorije morao da sluša i da uči o svojoj porodici. 

- I tako ja na času, pratim i sve to što je vezano za pravo i onda naiđem na poglavlje o poligamiji. Apsolutno celo poglavlje je mojoj porodici. I to u knjizi koja se tiče prava. Naravno, svi već znaju da je to moja porodica - objasnio je Marari.

U drugom videu koji se nalazi na društvenim mrežama, Marari objašnjava raskol između njegove porodice i crkve:

- Moja porodica je bila deo FLDS (Fundamentalist Church of the Latter Day Saints) crkve sve do 2002. godine. Moja porodica je gurnuta u stranu kada je izabran Voren Džefs za proroka i vođu. Zbog svega toga, mnogi su izgubili kontakt sa porodicama. Moja porodica se trudila da se zaštiti i zato su postali nepopustljivi i rigidni i sve više uvodili kult u porodicu.

Inače, Bountiful grupu osnovao je Vinstonov otac Rej Blekmor, a bili su povezani sa Fundamentalističkom crkvom svetaca poslednjih dana, jednom od najvećih mormonskih fundamentalističkih denominacija i jednom od najvećih organizacija u Sjedinjenim Državama čiji članovi se bave poligamijom.

Procenjuje se da FLDS crkva ima od 6 000 do 10 000 članova koji žive u bratskim gradovima Hildejl, Juta i ​​CKlorado Siti u Arizoni; Eldorado u Teksasu; Kreston and Bountiful u Britanskoj Kolumbiji, Kanada; i Pringle u Južnoj Dakoti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading