Majka devojke koja je izvodila OBRED bila najpoznatija VRAČARA u selu? Očevidac nemilog događaja iz Mladenovca o istoriji njene porodice

Autor:

Vesti

30.05.2022

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretpostavlja se da se je snimak pušten u javnost da bi nadležne službe reagovale i spasili autistično dete od maltretiranja

Majka devojke koja je izvodila OBRED bila najpoznatija VRAČARA u selu? Očevidac nemilog događaja iz Mladenovca o istoriji njene porodice

Foto: Printscreen

Zastrašujući snimak načinjen u selu Kovačevcu kod Mladenovca na kom se čuje i vidi kako žena u dvorištu kuće "isteruje đavola" iz devojčice tako što urla na nju i ispušta jezive krike zaprepastio je čitavu Srbiju. Na snimku se vidi kako maloletna osoba pokušava da izleči dete, odnosno da "istera đavola" iz deteta koje boluje od autizma.

Dok se ovaj ritual dešava, muškarac čvrsto drži majku devojčice ne dozvoljavajući joj da joj priđe. Čuje se kako joj govore da ovo rade za njeno dobro.

Kako za Objektiv kaže očevidac nemilog događaja koji je insistirao na anonimnosti, na lice mesta izašle su policija i Hitna pomoć, koja je istraumiranu devojčicu, njenu sestru, brata i majku odvezla u Sigurnu kuću u Beogradu.

SUSRET NA KLINICI

Prema rečima sagovornika, majka nesrećne devojčice je zajedno sa njom i još dvoje dece pre nekoliko dana došla u Kovačevac kod porodice koja je obavljala ovaj obred.

Te dve porodice upoznale su se pre nekoliko meseci na jednoj klinici, kada je majka dovela autistične ćerke kod lekara. Majka se žalila devojci iz Kovačevca kako nema gde da živi, pa joj je ova ponudila krov nad glavom. Ta devojka, koja ima samo šesnaest godina, otišla je u Beograd sa svojim stricem po nesrećnu ženu i njenu decu i svi zajedno su došli u Kovačevac. Sve je izgledalo potpuno normalno, a onda se devojka jednog dana vratila iz crkve govoreći:

Bog mi je rekao da nam je đavo u kući, mora što pre da izađe.

Pošto njena porodica čvrsto veruje da ona ima natprirodne moći i da može da spasava ljude, predložili su da izvede obred i izleči devojčicu – kaže sagovornik.

Kako dalje objašnjava, čitav prizor bio je toliko zastrašujuć da mu je u jednom trenutku pozlilo.

Sve se odigravalo u dvorištu, a oko devojčice su bile postavljene ikone i gorele su sveće. Jadna majka je pokušavala na sve načine da se približi deci, koja su vrištala od straha, ali nije joj dozvoljavao prosedi muškarac koji je stric te vračare. Nakon što je slučaj prijavljen policiji, majka i njena deca smešteni su u sigurnu kuću.

Otišao sam tamo i zbrinuli smo to troje dece zajedno sa policijom na Zvezdari. Oni su, inače, tamo živeli sa majkom.

MAJKA DEVOJKE BILA VRAČARA?

Meštani Kovačevca kažu za da je majka maloletne devojke bila najpoznatija vračara u selu i da je uzimala novac za svoje obrede.

Ona je nedavno preminula, ali svi znaju da je uzimala pare jer je navodno isterivala đavola i takvim svojim radnjama lečila ljude. Protođakon Ljubomir Ranković kaže da Crkva oštro osuđuje svako vračanje i gatanje, koje je jednako kriminalu.

Republika

Foto: pixabay.com

Policija

- Osoba koja je izvodila pomenuti ritual je predmet ispitivanja jednog ozbiljnog psihijatra. To su bolesna bića koja zloupotrebljavaju nesreću i muke naivnih ljudi. Da je sreće, takvi bi morali da budu pod žestokim udarom zakona. Svako ko zloupotrebljava nedužan i neobavešten narod mora biti kažnjen. To je ravno svakoj kriminalnoj radnji. Uzimati novac na takav način je zastrašujuće. Što se tiče ikona i sveća koje pomenuta osoba koristi u tom ritualu, to je potpuna zloupotreba. Ko su ti ljudi i odakle im pravo da se time bave? Oni koji padnu na to i koji veruju tim ljudima možda su i zaslužili da im se to desi. Sudski organi i policija treba odmah da se pojave na licu mesta i da preduzmu sve potrebne radnje, jer vračanje je kriminal i ništa drugo – kaže Ranković.

CSR: UPOZNATI SMO SA SLUČAJEM

Povodom ovog slučaja, oglasio se i Centar za socijalni rad u Beogradu.

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu je kao organ starateljstva upoznat sa slučajem i reagovao je u skladu sa zakonom, procenom i procedurom preduzimajući neophodne mere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu i zbrinjavanje maloletne dece i majke – navode iz ove ustanove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading