Uspešno održano 53. takmičenje osnovaca "Šta znaš o saobraćaju"

Autor:

Vesti

28.05.2022

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje “Šta znaš o saobraćaju” je zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine održano je uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Uspešno održano 53. takmičenje osnovaca "Šta znaš o saobraćaju"

Foto: Promo

Najstarije i najveće takmičenje osnovaca ,,Šta znaš o saobraćaju“, uspešno je održano 53. put za redom u DKC „Majdan“, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i "AMS Osiguranje" a.d.o. Beograd. I u ovom ciklusu takmičenja koje je počelo u martu, sve do danas kada je održan republički nivo takmičenja, 300.000 dece iz cele Srbije nadmetalo se u poznavanju saobraćajnih propisa rešavanjem testova, i vožnjom na poligonima spretnosti i praktičnog ponašanja u saobraćaju. Četvoročlana ekipa, koja je danas postigla najbolje rezultate u finalu -  Hana Ćirić, Mina Gladović, Lazar Đukanović, Jonatan Zakić, predstavljaće Srbiju na Evropskom takmičenju, u organizaciji Svetske automobilske federacija FIA, koje će se ove godine održati u Zadru u Hrvatskoj.

Vredne nagrade i priznanja najbojim osnovcima uručili su generalni sekretar AMSS, Milan Nikolić i predsednik Izvršnog odbora "AMS Osiguranje" a.d.o. Beograd, Dejan Jevtić, kao i načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević i predsednik opštine Savski venac, Milos Vidović.

Republika

Foto: Promo

Predsednik Izvrsnog odbora AMSO Dejan Jevtic, predsednik opštine Savski venac Milos Vidovic, nacelnik Uprave saobracajane policije Slavisa Lakicevic, Generalni sekretar AMSS Milan Nikolic sa pobednicima

- 300.000 dece koliko ih je prošlo ovogodišnji ciklus takmičenja je impozantan broj, ali danas su sa nama bili najbolji od najboljih. Imamo pobednike koji će predstavljati našu državu i Auto-moto savez Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu, sa kojeg se neretko vraćaju sa medaljama. Deca su najlepši povod da se okupimo, ali moram da istaknem da je njihova edukacija u poznavanju saobraćajnih propisa najvažnija i upravo je u tome značaj ovog projekta - istakao je generalni sekretar Milan Nikolić, zahvalivši se svim partnerima i sponzorima na učešću.

Takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”  je zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine održano je uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Svoju podršku organizaciji takmičenja pružili su i opština Savski venac, na čijoj teritoriji je održan republički nivo takmičenja,  kao i kompanija OMV Srbija koja je obezbedila lunch pakete za sve učesnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading