SKANDAL NA RTS! Neviđeni GAF ili TENDENCIJA: Plenkoviću i Vučiću isto vreme u prilogu (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

25.05.2022

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Gledaoci javnog servisa danas su ostali u potpunom čudu kada je prikazan prilog iz Davosa u kom je vreme premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljeno podjednako.

SKANDAL NA RTS! Neviđeni GAF ili TENDENCIJA: Plenkoviću i Vučiću isto vreme u prilogu (VIDEO)

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ/Tanjug/AP

Ovo je ni manje ni više nego obična bruka državne televizije i uredničkog kolektiva koji je dozvolio da premijer susedne države i predsednik Srbije imaju isti medijski prostor, svega 27 sekudni.

Ono što je još sramnije jeste i to jer se komentarisalo o zločinima koje su u ratu devedesetih načinili hrvatski piloti a zbog čega je srpsko tužilaštvo podiglo optužnicu. Izgleda da RTS-u ne smetaju pobijena srpska deca koja su stradala bežeći od Hrvata u tzv. akciji "Oluja" 7. i 8. avgusta 1995.

Tako je RTS praktično dozvolio Plenkoviću i Hrvatskoj da se na državnoj televiziji odbrane.

Svakako, iako je vremenski uskraćen predsedniku Vučiću su i mizernih 27 sekundi dovoljne da objasni Plenkoviću i Hrvatima, da Oluja, ni Jasenovac nisu mit, već istorijske činjenice hrvatski zvertava načinjenih naad Srbima te i šta se se izdešavalo tog 7. i 8. avgusta 1995.godine poručivši im da podilaženja nema.

Da li je ovo neka nedržavna televizija? O čemu se ovde radi?

Bonus video:

 

Komentari (3)

Loading
Zeljko

25.05.2022 20:51

Toliko o tome koliko je Vučić na televiziji, i tom RTS-u treba ukinuti pretplatu.

Andras

26.05.2022 06:55

Nasu TV kucu mozete posrati zajedno sa direktorom

Сремац

26.05.2022 09:33

Већ дуже време на јавном сервису,којег узгред додатно плаћају сви грађани Србије,могу да се виде и чују неке не примерене информације.Наравно,не треба да буду режимски медији,али национални сервис да.