PREDSEDNIK VUČIĆ ODRŽAO OBEĆANJE: Velikim naporima uspeo da obori cene nafte

Autor: Republika

Vesti

06.05.2022

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras su na snagu stupile nove cene goriva.

PREDSEDNIK VUČIĆ ODRŽAO OBEĆANJE: Velikim naporima uspeo da obori cene nafte

Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se danas naciji kazao je kako je uložio velike napore da kompanija Gasprom spusti cene nafte.

S obzirom na situaciju u Ukrajini zbog koje su cene goriva podivljale, početkom marta meseca Vlada Srbije odlučila je da da smanji akcize na gorivo kako bi se izbegli veliki poremećaji na tržištu. 

Uloženi su veliki napori da cene ne dobiju drastični skok kao u većini zemalja Evropske unije, a upravo zbog toga zahvalnost ide predsedniku Vučiću, koji je obavio razgovor sa čelnicima kompanije Gasprom i zamolio na nižim cenama jer kako je on reka bilo bi fer da se spusti cena s obzirom na to da ruska kompanija koristi oko 20 odsto nafte iz Srbije.

- Tražio sam od predstavnika ruske kompanije da spuste cene, zamolio sam ih da uzmu u obzir da je 20 odsto nafte koju koriste iz Srbije i da bi bilo fer da ta cena bude niža. Ako uzmete 800.000 tona iz Srbije, zato sam sinoć rekao u rikverc s cenama nafte, videćete večeras od 8 sati da idu u rikverc - rekao je predsednik.

Da je posao uspešno obavljen a obećanje ispunjeno govori podatak od 20 časova kada su na snagu stupile nove cene goriva u našoj zemlji, pa je tak oDizel od večeras 202,00 dinara dok je Benzin 180,00

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marijana

07.05.2022 06:28

Odlična vest! Svaka čast, predsedniče!