Pojedine škole i dalje zatvorene zbog DOJAVE O BOMBI! Evo i da li će biti NADOKNADE NASTAVE! Oglasio se ministar RUŽIĆ!

Autor:

Vesti

17.05.2022

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ružić je rekao da će, ako to bude potrebno, biti primenjivan onlajn model nastave i školska godina privedena kraju.

Pojedine škole i dalje zatvorene zbog DOJAVE O BOMBI! Evo i da li će biti NADOKNADE NASTAVE! Oglasio se ministar RUŽIĆ!

Foto: ST/P. DIVAC

Ministar prosvete Branko Ružić

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je jutros da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji biti obaveštavani da će se nastava odvijati na daljinu.

Ružić je rekao da će, ako to bude potrebno, biti primenjivan onlajn model nastave i školska godina privedena kraju.

Govoreći o nadoknadi izgubljenih časova zbog dojava o bombama, Ružić je rekao da neće biti uvedena radna subota zbog jučerašnjeg dana, ali da je potrebno da se časovi nadoknade sažimanjem gradiva, produženjem nastave ili na neki drugi način. O tome odlučuju direktori u skladu sa dozvolom školskih uprava.

Ružić je istakao da sam sistem funkcioniše zahvaljujući predanosti i iskustvu onih u njemu.

- Važno je da i deca shvate da ovo nije igra, ovo je na neki način psihološki rat i sa njima, jer se sada zaključuju ocene i deca treba da odgovaraju predmete - rekao je ministar.

Naveo je da su, na svu sreću u 100 odsto pregledanih škola dojave bile lažne i da je to najvažnije sa aspekta bezbednosti dece. Branko Ružić je ocenio da MUP radi posao odlično i dodao da ne zna čija je ideja o dojavi, ali da je tragedija da su na meti najmlađi.

Naveo je da je dojave juče primilo 97 osnovnih i nekoliko srednjih škola i naglasio da je želja da se izazove panika, da se vodi neka vrsta psihološkog rata. Prema oceni Ružića, ide se na iznurivanje resursa, jer nema toliko kontradiverzionih ekipa.

- Moramo da se izborimo sa ovim izazovom, deca ne smeju biti meta političkih ciljeva - naglasio je Ružić. Ukazao je da je važno da bezbednosne službe rade svoj posao kako bi oni koji to rade što pre bili sankcionisani i dodao da nadležno tužilaštvo radi na tome.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading