NAPAD NA SRBE U CENTRU EVROPE: Albanci rasterali srpsku decu sa trga u Briselu - širili zastave, pokazivali simbole velike Albanije (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

02.05.2022

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna sramna provokacija i maltretiranje Srba, ovog puta u centru Evrope!

NAPAD NA SRBE U CENTRU EVROPE: Albanci rasterali srpsku decu sa trga u Briselu - širili zastave, pokazivali simbole velike Albanije (VIDEO)

Foto: Instagram.com/printscreen

Na Instagram stranici "Serbstreet" (serbstreet.rs) objavljen je snimak koji je zabeležen u centru Brisela. 

Na snimnku se vidi grupa mališana sa srpskom zastavom, obučeni u našu narodnu nošnju sa srpskom trobojkom, koji se verovatno pripremaju za neki nastup na trgu u Briselu.

U jednom momentu, dvojica mladića, pretpostavlja se, albanske nacionalnosti, prilaze im sa zastavom Albanije, koju šire iza naše dece, dok jedan od njih okupljenima rukama pokazuje simbol "velike Albanije" dvoglavog orla. 

Deca obučena u srpsku narodnu nošnju se sklanjaju, dok dvojica mladića nastavljaju da uzvikuju nešto na albanskom jeziku. 

- Ovako se mala nevina deca teraju sa svog nastupa u Belgiji. Sramota - napisano je u opisu snimka. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbstreet (@serbstreet.rs)

 

Podsetimo, grupa od devetoro srpskih devojaka i mladića bila je juče popodne u središtu incidenta na Gračaničkom jezeru, kada su u njihovom pravcu zapucala dvojica albanskih mladića na motorima, koje je zatim u razmeni oružane paljbe ranio policajac koji se tu slučajno našao, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na izjave očevidaca.

(Republika/Novosti)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Oslobodilac

02.05.2022 20:56

VREME JE DA SE SATRE SIPTARSKA GAMAD DO PODLEDNJEG AMIN