SRBIJO, BUDI PONOSNA! Istorijski uspeh za našu zemlju!

Autor:

Sport

02.05.2022

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Evropskom prvenstvu u badmintonu za seniore u Madridu srpski takmičari ostvarili su veliki uspeh plasmanom među 16 najboljih u konkurenciji mešovitih parova.

SRBIJO, BUDI PONOSNA! Istorijski uspeh za našu zemlju!

Foto: youtube.com/printscreen

Zastava Srbije

Mladi srpski reprezentativci su upisali još jedan sjajan nastup na Evropskom prvenstvu za seniore koje se ove godine odigralo u španskom Madridu od 25. do 30. aprila.

Mihajlo Tomić i Anđela Vitman su kao jedni od najmlađih takmičara na startu takmičenja pobedili favorizovane Irce Pola Rejnoldsa i Rejčel Darag. Od samog starta sureta, naš dubl delovao je samouvereno, što je dovelo do kreiranja rane prednosti koju su uspeli da održe do kraja prvog seta i naprave prvi korak ka pobedi rezultatom 21:15.

Nakon rezultatske klackalice na startu drugog seta, naš par je ponovo ostvario osetnu prednost od čak pet poena prednosti, ali je mali pad u igri bio dovoljan iskusnim Ircima da pokažu zbog čega se nalaze među 100 najboljih takmičara sveta, pa je prednost bila neutralisana, а razultat na semaforu je pokazivao neizvesih 19:19. U tim trenucima srpski takmičari su pokazali snažnu volju za pobedom sa kojom su u naredna dva poena prikazali sjajnu igru i ostvarili plasman među 16 najbolji parova Starog kontinenta rezultatom 21:19.

Republika

Foto: BSS

Badminton

 

U osmini finala Tomić i Vitmanova su se susreli sa škotskim parom Adam Hol / Džuli Mekpirson, inače sedmim nosiocima turnira i pružili jak otpor, ali je 43. par sveta ipak bio prejak za naše mlade reprezentativce. Finalni rezultat tog susreta bio je 21:10; 21:14.

U konkurenciji ženskog singla, Marija Sudimac, poražena je od domaće takmičarke Beatriz Korales sa 2:0. Našoj reprezentativki nije bilo lako protiv nekadašnje 20. igračice sveta i španske publike koja ju je bodrila, ali je pružla dobar otpor i u pojedinim trenucima igre imala inicijativu, ali to nije bilo dovoljno za plasman u narednu rundu.

- Iako su naši reprezentativci ostvarili najbolji plasman ikada na Evropskom prvenstvu, ostaviću malu rezervu za zadovoljstvo jer je i kod Marija u singlu i kod Mihajla i Anđele u mešovitim parovma bilo previše nervoze. Svesni smo da je to sasvim normalno uzevši u obzir njihove godine i važnost takmičenja i siguran sam da ćemo to uskoro prevazići i samim time napasti još bolje plasmane. Medalja na Evropskom prvenstvu za seniore je svakako prvi sledeći veliki cilj Badminton saveza Srbije- istakao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije, Milan Barbir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading