VODITELJKA RTS GRCALA U PROGRAMU UŽIVO, SUZE SU SAMO TEKLE! Potresna scena u studiju javnog servisa Srbije!

Autor: Republika

Vesti

23.04.2022

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gordana Stijačić izazvala je salve reakcija nakon što je današnji jutarnji program počela na nešto drugačiji način nego inače.

VODITELJKA RTS GRCALA U PROGRAMU UŽIVO, SUZE SU SAMO TEKLE! Potresna scena u studiju javnog servisa Srbije!

Foto: Printscreen

Gordana Stijačić jedva zadržala suze u studiju

Poznata voditeljka RTS, Gordana Stijačić, privukla je pažnju javnosti nakon što je jutarnji program počela na nešto drugačiji način, podsetivši ljude na jedan od najtužnijih događaja u novijoj istoriji Srbije

Prva slika posle uvodne špice programa bila je mračna i tužna, a uši je zaparao zvuk sirena. Na ekranu je stajalo ispisano 23. april 1999. godine, a u pozadini su se videle ruševine nekadašnje zgrade RTS nakon udara NATO bombi.

Potom su ispisana imena i prikazane slike 16 poginulih radnika nacionalnog servisa, a onda se na ekranu pojavila voditeljka Gordana Stijačić. Govoreći o svojim kolegama ona nije mogla da suzbije suze koje su nadirale kako su se sećanja budila.

- Dva sata i šest minuta, 23. april, prošle su 23 godine, tuga za njima nije manja. Šesnaestoro naših kolega je u NATO bombardovanju tada izgubilo život - rekla je voditeljka i već je počeo da joj drhti glas.

- Na radnom mestu, u televiziji, koja nije smela biti meta, ne zaboravimo. Ponovo je kod spomenika "Zašto" bila rodbina. Bili su i prijatelji i kolege. Svi mi koji pamtimo ova imena pamtimo i njih. Za nas nisu bili samo kolege, nama su bili i prijatelji, drugari. Da se nikada nešto slično ne ponovi - nastavila je Gordana pokušavajući da zadrži suze.  

Kako prenose Novosti, noćas u dva sata i šest minuta kod spomenika "Zašto" u Tašmajdanskom parku održan je pomen radnicima RTS stradalim u NATO agresiji na našu zemlju. U napadu su poginuli: Jelica Munitlak, šminker, Ksenija Banković, video-mikser, Darko Stoimenovski, tehničar u razmeni, Nebojša Stojanović, tehničar u masteru, Dragorad Dragojević, radnik obezbeđenja, Dragan Tasić, električar, Aleksandar Deletić, kamerman, Slaviša Stevanović, tehničar, Siniša Medić, dizajner programa, Ivan Stukalo, tehničar, Dejan Marković, radnik obezbeđenja, Milan Joksimović, radnik obezbeđenja, Branislav Jovanović, tehničar u masteru, Slobodan Jontić, monter, Milovan Janković, precizni mehaničar, i Tomislav Mitrović, režiser programa.

Foto: Printscreen

Spomenik stradalim radnicima u Tašmajdanskom parku 

Vence na spomenik "Zašto" položili su članovi porodica stradalih radnika, generalni direktor RTS Dragan Bujošević, predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, Gradske opštine Palilula, sindikata RTS, novinarskih udruženja, nevladinih organizacija, kolege i prijatelji.

Za pogibiju radnika RTS dosad je odgovarao tadašnji generalni direktor Dragoljub Milanović, koji je 2002. osuđen na 10 godine zatvora zbog nepoštovanja naređenja Vlade SRJ. Prema nalogu, trebalo je da zaposlene i tehniku izmesti iz zgrade u Aberdarevoj ulici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading