SUTRA NOVE CENE NA PUMPAMA: Vlada danas usvaja novu uredbu o vrednosti naftnih derivata

Autor:

Vesti

07.04.2022

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cene se utvrđuju na osnovu mehanizma ustanovljenog Uredbom Vlade Srbije o ograničenju visine cena derivata nafte.

SUTRA NOVE CENE NA PUMPAMA: Vlada danas usvaja novu uredbu o vrednosti naftnih derivata

Foto: NIS

Vlada Srbije će danas na sednici usvojiti novu uredbu o ograničavanju cene naftnih derivata, koja će biti identična postojećoj i važiće do 30. aprila, izjavila je Tanjugu ministarka trgovine Tatjana Matić.

Uredba kojom su na 30 dana ograničene maksimalne maloprodajne cene određenih derivata (dizela i benzina 95) prestaje da važi u ponedeljak 11. aprila.

Matićeva je dodala da je tekst nove uredbe već usaglašen sa ministarstvima energetike, finansija i privrede i spreman za usvajanje na vladi.

Ministarka trgovine nije mogla u ovom trenutku da kaže kako će vlada po tom pitanju postupati nakon 30. aprila.

- Vrlo je nezahvalno prejudicirati bilo šta u vezi sa cenama derivata, jer vidimo da cene sirove nafte na svetskom tržištu osciliraju. Ovih dana smo videli i veliki pad cene nafte. Nadamo se da će se cene derivata stabilizovati i mogu da kažem da smo u vezi sa tim umereni optimisti - rekla je Matićeva Tanjugu.

Po sada važećoj uredbi, najviša maloprodajna cena sa porezom na dodatu vrednost za evrodizel i bezolovni benzin BMB 95 utvrđuje se u iznosu prosečne veleprodajne cene derivata na teritoriji Srbije uvećane za šest dinara.

Cene se utvrđuju na osnovu mehanizma ustanovljenog Uredbom Vlade Srbije o ograničenju visine cena derivata nafte.

Po Uredbi se cene ova dva derivata usklađuje svakog petka i objavljuju na sajtu Minsitarstva trgovine u 15 časova i važe nerednih sedam dana.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading